leuke plaatjes

leuke halloween plaatjes
dracula
frankenstein
geesten
grafzerken
griezelig
happy halloween
heksen
jack o latern
maan
mummie
pompoen
skeletten
spinnen
spoken
spookhuis
trick or treat
uil
vampier
vleermuizen
vogelverschrikker
zombies
zwarte katten
zwarte kraaien

Leuke zwarte kraaien plaatjes

De zwarte kraai is een vogel die zeker bij halloween past.

Zwarte kraaien en bijgeloof

Zwarte kraaien hebben geen beste naam. Ze hebben de naam vogel des doods. Kraaien brengen volgens bijgeloof ongeluk, waren in de middeleeuwen voorbodes van ziektes zoals de pest. Vlogen er veel kraaien rond een huis dan dacht men dat er iemand dood was gegaan. Er werd zelfs gedacht dat kraaien geesten waren.

Kraaien weetjes

Omdat kraaien alleseters zijn worden ze ook vaak gezien op een kerkhof. In de film Birds van Alfred Hitchcock spelen kraaien ook geen beste rol. Bij de boeren is de kraai geen graag geziene gast, de vogel zorgt voor flink wat schade. Door deze overlast jaagt men op kraaien. In tegenstelling tot andere vogels maken kraaien geen prettig geluid, dit noemen we krassen.

Kraaien en kauwen

We halen kraaien en kauwen nogal eens door elkaar. In tegenstelling tot de kraai is de kauw een beschermde diersoort. Kraaien en kauwen kunnen ook voor flink wat overlast zorgen. Daarbij kunnen we beide vogelsoorten zeker in het broedseizoen geen lieverdje noemen. Dan kunnen ze de buurten waar ze broeden flink terroriseren en op een agressieve manier mensen aanvallen om hun nesten te verdedigen.
zwarte kraaien

kauw


home © plaatjespret.nl - leuke zwarte kraaien plaatjes