leuke plaatjes

leuke disney plaatjes
alladin
aristokatten
assepoester
bambi
belle en het beest
dagobert duck
101 dalmatiers
disney baby
disney pasen
disney prinses
dombo
donald duck
doornroosje
7 dwergen
goofy
halloween disney
iejoor
junglebook
katrien duck
kerst disney
kleine zeemeermin
knabbel en babbel
knorretje
kwik, kwek en kwak
lady en de vagebond
leeuwenkoning
mickey mouse
minnie mouse
nieuwjaar disney
peter pan
pinokkio
pluto
pocahontas
reddertjes
robin hood
sneeuwwitje
stampertje
teigetje
valentijn disney
winnie de pooh

Leuke winnie de pooh plaatjes

Winnie de Pooh is een vriendelijk beertje en gek op honing. De eerste kennismaking met Winnie de Pooh was in de boeken van A.A. Milne, hij schreef de verhalen voor zijn zoon. Het eerste boek verscheen in 1926, het tweede in 1928. Winnie, die eigenlijk beer Edward heet en die we, om het nog verwarrender te maken ook wel Poeh-beer en Winnie de Poeh in plaats van Winnie de Pooh noemen, woont in het honderd bunderbos samen met zijn vrierndjes. Dat zijn niet alleen alle dieren vriendjes van Winnie maar ook de jongen Janneman Robinson, ook hij heeft, net als alle dieren, een huisje in het honderd bunderbos. Winnie kan niet zo heel goed nadenken en heeft naar eigen zeggen ook weinig verstand.

De beer winnie heeft echt bestaan

De beer was een vrouwtje en leefde van 1914 tot 1934 in de dierentuin van Londen. De zoon van de schrijver van de Winnie de Pooh boeken was helemaal gek op de beer. Daar ging de schrijver over nadenken. Hij vond dat zo leuk dat hij er verhalen over ging schrijven voor zijn zoon. Zonder deze echte beer waren de originele Winnie de Pooh boeken misschien nooit geschreven.

1961, disney koopt de winnie de pooh rechten

In 1961 koopt Walt Disney de rechten en begint met het opbouwen van de verdere bekendheid van Winnie. In het begin volgt Disney voor de tekenfilms de originele verhalen uit de boeken maar daar is nu nog weinig van over. Van de originele tekeningen die in de boeken te zien zijn maakt Disney geen gebruik. In de Disney tekenfilms krijgt Winnie een ander uiterlijk. Hij is wat wolliger geworden, daar bedoelen we mee dat zijn vacht wat meer haar heeft gekregen. Daarnaast is Winnie de Pooh ook wat dikker geworden en heeft hij wat grotere ogen gekregen

De vriendjes van winnie de pooh

Winnie heeft één mensenkind als vriendje, een jongen. Deze heet Janneman Robinson en zou een verwijzing zijn naar de zoon van de schrijver van de Winnie de Pooh boeken. Janneman is een jongen die aardig en hulpvaardig is. Als hij iemand kan helpen dan zal hij dat zeker doen. De andere vriendjes van Winnie zijn:

 • Teigetje, wat dat precies is weten we niet, de één zegt dat het een teiger is, geen dier. De ander zegt dat het juist wel een tijger is, een roofdier, Teigetje lijkt ook op een tijger. Teigetje is lekker druk en stuitert wat rond. Ondanks dat houden alle dieren uit het honderd bunderbos van hem.

 • Iejoor, een ezeltje wat een somber leven heeft. Daar wil hij nog wel eens over klagen.

 • Knorretje, een lief roze varkentje. Hij is wat onzeker omdat hij zo klein is, daarom stottert hij ook een beetje met praten. Maar als het nodig is dan durft Knorretje meer dan we eigenlijk denken.

 • Konijn, de naam zegt het al, is een konijn die erg belangrijk is, tenminste, dat denkt hij zelf.

 • Uil, een uil met een goed maar soms irritant karakter. Op zijn manier geeft hij verstandige adviezen maar deze kloppen lang niet altijd.

 • Roe, een kleine baby kangoeroe. Zoals je altijd bij baby's moet doen moet je ook Roe goed in de gaten houden. Roe is een gezellige enthousiaste baby.

 • Kanga is ook een kangoeroe, zij is de moeder van Roe. Zoals veel moeders is zij een lieve en zorgzame moeder. Ze zorgt goed voor Roe die bij haar woont.

 • Nieuwe dieren in de winnie de pooh tekenfilms

  Disney heeft in de tekenfilms van Winnie de Pooh ook nieuwe figuurtjes tot 'leven' gebracht die niet voorkomen in de originele Winnie de Pooh boeken. Dat zijn:

 • Knager, een hard werkend knaagdier die in gangen onder de grond woont.

 • Kessie, een vogeltje met een zacht karakter.

 • Lollifred Slurvan Brompet, die we Lolie noemen, een jonge Lollifant en Lollies, de moeder van Lollie. Een lollifant lijkt als woord op olifant maar bestaat natuurlijk niet echt, alleen maar in de Winnie de Pooh films van Disney.

 • In een andere Winnie de Pooh film leren we ook deze nieuwe figuurtjes kennen: Het meisje Tessa en haar hondje Buster, Specht, Schildpad, Bever en Stekeltje, een egeltje die bij Schildpad woont.

 • Winnie de pooh films en tvseries

  Er zijn veel bioscoopfilms en tvseries gemaakt van Winnie de Pooh. En niet alleen van Winnie zelf maar ook van Teigetje en Knorretje.
  winnie de pooh

  baby pooh en zijn vriendjes

  winnie met knorretje en iejoor

  winnie en knorretje hebben waterpret

  winnie en knorretje spelen met herfstblaadjes

  winnie de pooh en vriendjes zitten in snelle kar


  home © plaatjespret.nl - leuke winnie de pooh plaatjes