leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke trouwplaatjes

één van de mooiste dagen van je leven, je trouwdag. De dag dat jullie met elkaar in het huwelijk treden. Daar hoort een onvergetelijk trouwfeest bij. Als aanstaand bruidspaar zeg je eindelijk het magische woord 'JA' tegen elkaar en schuiven jullie de trouwring aan elkaars vingers. Na deze huwelijkceremonie ontvangen jullie je trouwboekje. Daarna is het genieten van bruidstaart, een diner en een feestelijk glas champagne. Als klap op de vuurpijl zal de bruid, om de huwelijksnacht in te luiden, door de bruidegom over de drempel worden gedragen. Voor elk huwelijk zijn hier leuke trouwplaatjes te vinden.

Wat is trouwen

Trouwen is een vorm van samenleven voor de rest van jullie leven.

Wie kan met wie trouwen

In Nederland zijn meerdere mogelijkheden. Een man kan met een vrouw trouwen, een man met een man is ook mogelijk net als een vrouw met een vrouw.

Soorten huwelijk

Er zijn 2 soorten huwelijk.

 • Het burgerlijk huwelijk is wettelijk verplicht: dan trouw je in het stadhuis of op een andere locatie bij een ambtenaar (trouwambtenaar) van de burgerlijke stand.

 • Het kerkelijk huwelijk is pas mogelijk na het burgerlijk huwelijk: dan trouw je, vaak vanwege je geloof, in een kerk.
 • Wat is een Babs

  Een babs (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) werkt niet bij een gemeente maar krijgt van de gemeente 24 uur de bevoegdheid om een stel te trouwen. Het leuke bij deze keus is dat je als aanstaand echtpaar vrij bent om te kiezen wie jullie trouwt. één van jullie vrienden, je beste vriend of vriendin of familie, je vader, moeder, zus of broer of een andere babs. Informeer vroegtijdig naar de mogelijkheden omdat er bij de keuze voor een babs veel geregeld moet worden.

  Hoe gaan jullie trouwen? In gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden?

  Als je trouwt dan is het verstandig om vooraf een aantal zaken goed te bespreken en vast te laten leggen door een notaris. Het zijn niet de eenvoudigste gesprekken maar ze bieden wel zekerheid. We hebben het dan over iets waar je niet aan denkt als je gaat trouwen. Maar het komt helaas wel regelmatig voor, een scheiding. Dat is een pijnlijke ervaring waarbij o.a. een verdeling van al jullie spullen plaats moet vinden. We hebben het dan over alles, ook over een koophuis, een auto enz. En betrokken kinderen, bij wie gaan ze dan wonen, welke omgangsregeling spreken jullie af.

 • Je kunt trouwen in gemeenschap van goederen, bij een scheiding is de verdeling van alle bezittingen en schulden dan gelijk, ieder 50%.

 • Er kan ook gekozen worden voor huwelijkse voorwaarden. Deze hebben meer details. Omdat er meerdere voorwaarden zijn is het belangrijk om deze goed door te nemen. Als algemene regel geldt dat er buiten de algemene verdeling van spullen ook details zijn opgesteld waarin duidelijk is wie wat krijgt of juist niet krijgt.

  Als voorbeeld: Een man en vrouw die gaan trouwen hebben allebei een goed lopend bedrijf. De vraag is dan of er bij een scheiding een 50/50 verdeling moet komen van alle bedragen die in de bedrijven zitten. Die bedragen en gespaarde verdiensten uit beide bedrijven kunnen namelijk nogal verschillen. Over dat soort zaken kun je het e.e.a. in de huwelijkse voorwaarden vast laten leggen.
 • Wat is een boterbriefje

  Oorspronkelijk heeft het niets met trouwen te maken maar was het een bewijs voor de vastentijd. Had je een boterbriefje dan mocht je in de vastentijd producten zoals kaas, vlees, boter en eieren eten, zonder dit briefje was dat niet toegestaan. Sinds begin 1900 is boterbriefje een ander woord voor trouwboekje of trouwakte.

  Trouwen of samenwonen

  De keus is heel persoonlijk. Kies je voor trouwen dan kan het romantische beeld van een trouwdag een grote rol spelen. Maar ook het geloof kan bepalend zijn bij deze keus. Mensen die niet willen trouwen maar wel samen willen wonen hebben andere ideeën en kiezen voor samenwonen waarbij dan ook gekozen kan worden voor een samenlevingscontract (te vergelijken met een trouwboekje).
  trouwen

  trouwring

  bruidstaart

  trouwauto


  home © plaatjespret.nl - leuke trouwplaatjes