leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke strand plaatjes

Het strand kennen we vooral van mooi weer en heerlijke wandelingen. In de zomer genieten we er massaal van het 'zonnen'. In de herfst maken mensen er ook een stevige wandeling, bijvoorbeeld als er een herfststorm is. Het uitzicht op een woeste zee is dan adembenemend. Het strand is dus inspirerend genoeg om hier ook leuke plaatjes te vinden die hiermee te maken hebben. Zoals een strandbal, een badlaken, een spelend meisje, een parasol en een lekker luie strandstoel. Maar ook een schelp en een emmertje met schep om mooie zandkastelen te bouwen.

Wat is een strand

Een strand is een stuk land bestaande uit zand, kiezelstenen of schelpen wat direct aan zee of bij een plas ligt. Aan de kust ligt het strand tussen de duinen en de zee en loopt het de zee in. De duinen zijn een natuurlijke bescherming tegen het zeewater. Het zand van de duinen moet tegen een flink stootje kunnen. Zoals natuurgeweld in de vorm van stevige stormen. Het zand van de duinen wordt bij elkaar gehouden door de wortels van het helmgras wat daar geplant is.

Genieten van een zomerse zonvakantie

Bij de gedachte aan strand denken we ook vaak aan vakantie. Er zijn liefhebbers die hier bewust voor kiezen, een zonvakantie. Ontspannen genieten van alles wat het strand te bieden heeft. Op een al dan niet gehuurde strandstoel onder de parasol genieten van een hapje en drankje. De kinderen zullen zich daar ook uitstekend bij vermaken door het spelen in zee met bijvoorbeeld een luchtbed. Ook het bouwen van zandkastelen e.d. is populair. Net als het culinaire genot in een (vis)restaurant die met name in grotere badplaatsen in ruime mate aanwezig zijn op de boulevards.

Aan zee overnachten

Is populair en voor de liefhebbers puur genieten. In een grote badplaats zoals Scheveningen bij Den Haag is o.a. het indrukwekkende Kurhaus te vinden. Uit eigen ervaring kunnen we dit hotel zeker aanraden.

Vermaak in Scheveningen

Dat is ruimschoots aanwezig, behalve de hotels en restaurants zijn de boulevard en duinen heerlijk om te wandelen. Ook de pier is het bezoeken waard. Voor ander vermaak is er jaarlijks een internationale vuurwerkshow, een casino en voor de liefhebbers van grote musicals heeft Scheveningen het bekende circus theater, In het zomerseizoen is er een groot aanbod van wisselende evenementen.

Ook zin in een dagje Den Haag? Klik hier
strand

spelen op het strand

schelpen


home © plaatjespret.nl - leuke strand plaatjes