leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke sterren plaatjes

De sterren die we in de hemel zien zijn qua vorm anders dan wij denken. Toch beelden we een ster op een redelijk vaste manier uit. Hoe leuke plaatjes van sterren er volgens ons uit zien zie je hieronder.

Wat zijn sterren

Sterren kunnen het best worden omschreven als grote hemellichamen van gloeiend gas. Wanneer mogen we dat dan ster noemen? Dat is afhankelijk van de temperatuur die ze hebben, die verschilt enorm. Het begint bij rode sterren die een temperatuur hebben van maar liefst 3000 graden celsius, daarna volgen de gele sterren met een hitte van 6000 graden celsius. Het heetst zijn de blauwe sterren, de hitte daarvan is bijna niet voor te stellen, meer dan 30000 graden celsius.

Sterrenregen

Dit is een groot aantal vallende sterren wat we ook meteorenzwerm of meteorenregen noemen. Het is een bekend natuurverschijnsel wat in het donker, als het onbewolkt is, zichtbaar is. Als deze met hoge tot zeer hoge snelheid onze dampkring passeren dan verdampen ze. Dan is er licht zichtbaar wat lijkt op de verlichting van een TL lamp. Ook overdag vallen sterren alleen is het dan niet zichtbaar omdat het licht is.

Sterrenbeelden

Een aantal sterren die bij elkaar staan en volgens onze fantasie een figuur vormen noemen we een sterrenbeeld. Doordat we lijnen trekken tussen deze groep sterren ontstaat het figuur. De meest bekende zijn de kleine beer, grote beer, draak en het steelpannetje.

Astrologie en sterrenbeelden

Astrologen denken aan de hand van de stand van de sterren te weten wat er met de mens op aarde gebeurt. Hiervoor zijn ook 12 sterrenbeelden gemaakt, onder elk sterrenbeeld valt een bepaalde periode van het jaar. Afhankelijk van de datum dat je geboren bent val je onder een astrologisch sterrenbeeld. Hieronder het overzicht

Ram

Stier

Tweelingen

Kreeft

Leeuw

Maagd

Weegschaal

Schorpioen

Boogschutter

Steenbok

Waterman

Vissen
21 maart t/m 20 april

21 april t/m 21 mei

22 mei t/m 21 juni

22 juni t/m 23 juli

24 juli t/m 23 augustus

24 augustus t/m 23 september

24 september t/m 23 oktober

24 oktober t/m 22 november

23 november t/m 22 december

23 december t/m 20 januari

21 januari t/m 18 februari

19 februari t/m 20 maart

Ander soort sterren

Het woord sterren heeft ook een andere betekenis. In Nederland noemen we nationaal en internationaal bekende mensen uit de muziek- en filmwereld ook sterren. Deze maken hier maar ook in het buitenland, afhankelijk van hun prestatie, kans om een prijs te winnen. Een vakkundige jury gaat jaarlijks beoordelen welke nominaties in aanmerking komen voor deze prijzen.

De meest bekende prijzen in Nederland zijn:

 • Het gouden kalf voor films.

 • Edisons voor muziek.

 • Musical award voor musicals.
 • Walk of Fame

  Om nationale en internationale sterren te 'eren' maken ze kans om een ster te krijgen op de 'Walk of Fame'. De meest bekende is in Hollywood in Amerika waar bij de Sunset boulevard meer dan 2500 kleurige sterren zijn aangebracht met namen van bekende filmsterren. In Nederland is een variant in Rotterdam, in de buurt van het Maritiem museum vind je de grootste van Europa. Hier zijn bij 'De Walk of Fame Europe' tegels in het trottoir te bekijken met hand- of voetafdrukken van Nederlandse en buitenlandse beroemdheden.
  ster

  hemel vol sterren

  magische sterren

  winterster

  romantische sterrenhemel

  design sterren


  home © plaatjespret.nl - leuke sterren plaatjes