leuke plaatjes

leuke dierenplaatjes
aap
beer
bij
boerderijdieren
dolfijn
eekhoorn
eend
egel
ezel
flamingo
gans
geit
giraffe
haai
haan
hert
hond
ijsbeer
kameel
kangoeroe
kikker
kip
koalabeer
koe
konijn
krokodil
leeuw
lieveheersbeestje
luipaard
muis
neushoorn
nijlpaard
olifant
ooievaar
paard
pandabeer
papegaai
pelikaan
pinguin
poes
reptiel
roofdier
roofvogel
schaap
schildpad
slak
slang
spin
stier
struisvogel
uil
varken
vis
vleermuis
vlinder
vogel
walvis
wolf
zeehond
zwaan

Leuke spinnen plaatjes

Ze zijn klein, zien er soms wat angstaanjagend uit en kunnen snel lopen. Dat is o.a. de reden waardoor veel mensen bang zijn voor spinnen. Spinnen worden in het voorjaar geboren en leven maar één jaar. UItzondering is de vogelspin, deze kan 20 jaar oud worden.

Wat is een spin

Spinnen behoren tot de spinachtigen en eten insecten. We kennen ruim 45000 soorten spinnen. In Nederland en België leven ongeveer 750 soorten. Spinnen hebben een lange geschiedenis, ze zijn ouder dan dinosaurussen en leven al 400 miljoen jaar op aarde.

Het griezelige uiterlijk

Spinnen zien er volgens veel mensen niet leuk uit, ze hebben acht harige poten, 8 ogen en 2 lichaamsdelen, de kop, waarop hun gifkaken zitten en de buik.

Spinnenweb

Spinnen zijn echte kunstenaars en maken de mooiste webben. Deze zijn in het najaar goed te zien tussen planten en in de natuur. Omdat het dan vochtiger is hangen er dauwdruppels aan de webben, als de zon er dan op gaat schijnen levert dat prachtige plaatjes op. De spinsoorten die webben maken doen dat niet voor niks, hiermee vangen ze insecten die ze eten. Andere soorten doen dat anders, die graven tunneltjes en wachten daar tot hun smakelijke hapjes voorbij komen.

Het vrouwtje is de baas

De vrouwtjes spin is niet alleen groter maar er zijn ook gemene soorten. Daarbij gaat het vrouwtje, als het gepaard heeft, het mannetje gewoon opeten, eet smakelijk!

Gevaarlijke soorten spinnen

Die komen niet in Nederland voor. Hooguit een enkele keer als een spin meekomt vanuit het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan een vracht bananen die per vliegtuig of boot in Nederland aankomt. De gevaarlijkste spin is de Trechterspin, deze leeft aan de andere kant van de wereld, in Australië. Een mannetje heeft enorm krachtige kaken. Een andere gevaarlijke spin is de Zwarte weduwe, deze kan een mens wat zwak is of een kind doden.

Spinnen weetjes

Springspinnen kunnen heel goed zien. Er zijn spinsoorten die niet moeilijk doen over eten, zij kunnen 5 jaar zonder voedsel.
spin

zwarte weduwe

libelle gevangen in spinnenweb


home © plaatjespret.nl - leuke spinnen plaatjes