leuke plaatjes

leuke disney plaatjes
alladin
aristokatten
assepoester
bambi
belle en het beest
dagobert duck
101 dalmatiers
disney baby
disney pasen
disney prinses
dombo
donald duck
doornroosje
7 dwergen
goofy
halloween disney
iejoor
junglebook
katrien duck
kerst disney
kleine zeemeermin
knabbel en babbel
knorretje
kwik, kwek en kwak
lady en de vagebond
leeuwenkoning
mickey mouse
minnie mouse
nieuwjaar disney
peter pan
pinokkio
pluto
pocahontas
reddertjes
robin hood
sneeuwwitje
stampertje
teigetje
valentijn disney
winnie de pooh

Leuke sneeuwwitje plaatjes

Sneeuwwitje is een mooi meisje wat bij haar vader woont. Haar vader wordt verliefd op een vrouw en trouwt met haar. Deze vrouw is nu de stiefmoeder van Sneeuwwitje geworden maar ze is heel gemeen en jaloers. Ze heeft een toverspiegel en vraagt iedere dag aan deze spiegel: "Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land?" De spiegel geeft altijd eerlijk antwoord en zegt dat Sneeuwwitje de mooiste is. Daar wordt de stiefmoeder steeds bozer om, ze wil Sneeuwwitje doodmaken. Niet zelf, daar vraagt ze een jager voor.

Deze jager moet Sneeuwwitje meenemen naar het bos en haar daar doden. De jager doet dat gelukkig niet maar laat Sneeuwwitje wel achter in het bos. Na lang lopen is Sneeuwwitje zo moe dat ze wil slapen. Dan ziet ze een klein huisje, het huisje van de 7 dwergen. Ze gaat naar binnen en valt daar in slaap. Als de 7 dwergen thuiskomen van hun werk zien ze Sneeuwwitje slapen. Omdat Sneeuwwitje niet terug wil naar haar boze stiefmoeder blijft ze bij de 7 dwergen wonen, als zij aan het werk gaan maakt Sneeuwwitje het huisje schoon en zorgt ze voor het eten.

De boze stiefmoeder denkt nu dat zij de mooiste van het land is maar als ze dit aan de toverspiegel vraagt krijgt ze als antwoord dat Sneeuwwitje de mooiste is. Hierdoor weet ze dat Sneeuwwitje nog ergens leeft. Ze verzint een gemeen plan, verkleed zich als een oud vrouwtje, onherkenbaar voor Sneeuwwitje. Als ze het huisje waar Sneeuwwitje woont gevonden heeft klopt ze aan de deur. Dan vraagt ze aan Sneeuwwitje of ze een lekker appeltje lust, ze heeft een mand vol mooie appels bij zich.

Sneeuwwitje heeft wel trek en neemt een appel. Als het gemene oude vroouwtje weer weg is neemt ze een hap van de appel, hier zit vergif in waardoor ze in een diepe slaap valt. Als de 7 dwergen weer thuis komen zien ze Sneeuwwitje op de grond liggen met de appel waar ze een hap van heeft genomen naast haar. De dwergen schrikken enorm en denken dat ze dood is. Omdat Sneeuwwitje blijft slapen leggen ze haar in een glazen kist. De slaap komt door de gemene streek van haar stiefmoeder maar werkt als een soort tovertrucje.

Sneeuwwitje kan wakker worden als een prins haar kust. Ze heeft geluk want op een dag is een prins op zijn paard in het bos aan het rijden. Hij ziet de glazen kist met Sneeuwwitje en is gelijk verliefd op haar. Hij geeft haar een kus en Sneeuwwitje ontwaakt uit haar slaap. Eind goed, al goed, Sneeuwwitje trouwt met de prins en gaat in een kasteel wonen waar ze samen nog lang en gelukkig leven.

De oorsprong van Sneeuwwitje

Sneeuwwitje is een sprookje en geschreven door de gebroeders Grimm. Dit sprookje was in 1812 voor het eerst te lezen. Disney vond het sprookje zo mooi dat er een tekenfilm van werd gemaakt, deze was in 1938 voor het eerst in Nederland te zien.
sneeuwwitje

7 dwergen maken muziek


home © plaatjespret.nl - leuke sneeuwwitje plaatjes