leuke plaatjes

leuke disney plaatjes
alladin
aristokatten
assepoester
bambi
belle en het beest
dagobert duck
101 dalmatiers
disney baby
disney pasen
disney prinses
dombo
donald duck
doornroosje
7 dwergen
goofy
halloween disney
iejoor
junglebook
katrien duck
kerst disney
kleine zeemeermin
knabbel en babbel
knorretje
kwik, kwek en kwak
lady en de vagebond
leeuwenkoning
mickey mouse
minnie mouse
nieuwjaar disney
peter pan
pinokkio
pluto
pocahontas
reddertjes
robin hood
sneeuwwitje
stampertje
teigetje
valentijn disney
winnie de pooh

Leuke robin hood plaatjes

Volgens oude Engelse verhalen is Robin Hood een volksheld. Het Engelse volk vond hem toen een held omdat hij van alles pikte van rijke mensen en alles aan de armen mensen gaf. Samen met een groep vrijbuiters die hem hielpen woonde hij in Sherwood Forest, een bos waar hij niet makkelijk te vinden was. Vrijbuiters zijn een soort goede boeven, zij pikken spullen van mensen maar houden deze niet zelf. Van deze oude verhalen, de eerste die we kennen is uit 1377, zijn films gemaakt, hierdoor is Robin Hood wereldberoemd geworden. Disney maakte er in 1973 een tekenfilm van. In deze tekenfilm spelen geen mensen maar getekende dieren met een menselijke gedaante. Een gedaante is een soort vorm, een uiterlijk, waardoor in dit geval de getekende dieren wel op dieren lijken maar zich als mensen gedragen.

Robin hood, het verhaal volgens disney

Lang geleden was Richard koning van Engeland. Op een gegeven moment ging hij op kruistocht, dat is een soort oorlog die met geloof te maken heeft. Omdat Engeland een koning moest hebben vroeg Richard aan zijn broer of hij een tijdje koning wilde zijn zolang hij op kruistocht was.

Prins jan zonder land, de broer van richard

Is heel gemeen voor iedereen in Engeland. Als hij een tijdje koning is wil hij heel veel geld van iedereen hebben. Dat weet Robin Hood ook en daarom verkleed hij zich, samen met zijn trouwe hulp Kleine Jan, als waarzegsters. Op die manier pikken ze geld van de gemene prins Jan zonder land. Jan zonder land gaat in een groot kasteel wonen. In dat kasteel woont ook de grote liefde van Robin Hood, lady Marian.

Robin hood moet altijd uitkijken

Omdat Robin dingen pikt van rijken zien ze hem als een boef, ze willen hem vangen. Als Robin naar iemand toe wil gaan moet hij zich verkleden omdat niemand hem mag herkennen. Verkleed als blinde man gaat Robin naar iedereen die pas bezoek heeft gehad van de sheriff van Nottingham. Hij is een soort politieman die werkt voor de gemene prins Jan zonder land. Hij gaat bij iedereen langs om een hoop geld te vragen voor de koning.

Robin deelt uit

Robin helpt iedereen en geeft wat spullen die hij van de rijken heeft gestolen. Aan de jarige Skippy geeft hij een pijl en boog.

De wedstrijd boogschieten

Jan zonder land gaat een wedstrijd boogschieten organiseren. Iedereen die met een pijl en boog kan schieten mag meedoen. Achter deze wedstrijd zit een plan. Jan zonder land hoopt dat Robin Hood ook mee gaat doen en wil hem dan pakken en in de gevangenis zetten. De winnaar van de wedstrijd krijgt een hoofdprijs en dat is o.a. een kus van lady Marian.

Robin hood gaat verkleed naar de wedstrijd

En wint de wedstrijd maar ze herkennen hem en pakken hem. Hij krijgt bijna een hele zware straf, Jan zonder land wil zijn hoofd afhakken. Gelukkig weet Robin te ontsnappen door de hulp van Kleine Jan. Hij pakt de gemene koning Jan zonder land en wil hem pas loslaten als hij Robin vrij laat.

Het gevecht met de sheriff

De sheriff wil Jan zonder land helpen en hem bevrijden. Dan ontstaat er een gevecht. Tijdens dit gevecht vluchten Robin Hood en zijn grote liefde lady Marian naar een schuilplaats. Daar vieren ze met iedereen uit de plaats Nothingham feest en zingen een lied over de slechte Jan zonder land.

De kwade jan zonder land

Als Jan zonder land het lied hoort begint hij heel kwaad te worden. Om iedereen te straffen moeten zij nog veel meer geld aan hem gaan betalen. Iedereen die niet kan betalen moet naar de gevangenis. Ook broeder Tuck, iemand uit de vrijbuiters groep van Robin, komt in de gevangenis. Jan zonder land hoopt dat Robin Hood hem komt bevrijden.

Jan zonder land wil broeder tuck ophangen

Als Robin Hood dit hoort weet hij dat het een val is om hem te pakken. Robin en Kleine Jan gaan een nacht eerder naar de gevangenis waar Broeder Tuck zit. Ze bevrijden niet alleen Broeder Tuck maar iedereen die daar gevangen zit. Gelijk pikt Robin al het geld van Jan zonder land, dat is niet zijn geld, maar het geld van iedereen die veel geld aan Jan zonder land moest betalen.

Het gaat bijna mis

Jan zonder land slaapt als Robin het geld pikt maar hij begint wakker te worden omdat hij Robin hoort. Iedereen kan ontsnappen alleen Robin niet. De soldaten van Jan zonder land willen hem pakken maar Robin Hood is niet makkelijk te pakken. Hij rent in het kasteel naar de hoge torenkamer.

Geen leuke verrassing

Daar denkt Robin veilig te zijn maar daar staat de sheriff met een brandende fakkel. Hij wil maar één ding, vechten met Robin en hem pakken. Dat gaat mis, de sheriff steekt per ongeluk het kasteel in brand.

Robin moet weg uit het brandende kasteel

Robin moet nu vluchten en springt uit de toren in een gracht, deze gracht die we slotgracht noemen is water wat rond een kasteel loopt. Over deze gracht is één brug, iedereen moet over deze brug om in een kasteel te komen. Tijdens een oorlog haalt iedereen die in een kasteel woont de brug omhoog zodat vijanden niet makkelijk in een kasteel kunnen komen. Lange Jan zonder land is woedend als hij hoort dat Robin Hood is ontsnapt, hij is ook boos op graaf Slis.

Koning Richard komt terug

Als koning Richard alle verhalen hoort sluit hij zijn gemene broer prins Jan zonder land, de sheriff en graaf Slis op in de gevangenis. Voor Robin Hood en zijn grote liefde lady Marian loopt alles goed af, zij trouwen.
robin hood

gemene jan zonder land

robin hood en lady marian

robin hood geeft pijl en boog cadeau

vrijbuiter vriend van robin hood

kleine vriendjes van robin hoodhome © plaatjespret.nl - leuke robin hood plaatjes