leuke plaatjes

leuke disney plaatjes
alladin
aristokatten
assepoester
bambi
belle en het beest
dagobert duck
101 dalmatiers
disney baby
disney pasen
disney prinses
dombo
donald duck
doornroosje
7 dwergen
goofy
halloween disney
iejoor
junglebook
katrien duck
kerst disney
kleine zeemeermin
knabbel en babbel
knorretje
kwik, kwek en kwak
lady en de vagebond
leeuwenkoning
mickey mouse
minnie mouse
nieuwjaar disney
peter pan
pinokkio
pluto
pocahontas
reddertjes
robin hood
sneeuwwitje
stampertje
teigetje
valentijn disney
winnie de pooh

Leuke reddertjes plaatjes

De reddertjes zijn de 2 tekenfilm muisjes Bernard en Bianca, ze zijn voor het eerst te zien in 1977 in de Disney tekenfilm "De reddertjes" De originele Amerikaanse titel van de film is: "The Rescuers" Deze wereldberoemde klassieker, zoals we deze oudere film noemen, werd als 23e Disney tekenfilm uitgebracht.

Verenigde naties

De Verenigde Naties is de naam van een groep waar heel veel landen in zitten. Deze groep is een team wat maar één doel heeft, de wereld veilig houden, voor ieder mens. Als er ergens oorlog is, dan gaat dit team vergaderen en bekijken wat ze het beste kunnen doen om alles weer veilig te maken. In de wereld van de muizen bestaat ook zo'n soort samenwerking, ook muizen willen overal veilig kunnen leven.

Vergadering van de muizen Hulp- en Redvereniging

In New York is een grote vergadering van deze vereniging. Muizen uit heel veel landen komen hier naar toe. Uit Hongarije komt de mooie muis juffrouw Bianca naar New York om bij het overleg te zijn.

Flessenpost

Als het overleg bezig is spoelt een fles aan in New York, deze wordt gevonden door de Hulp- en Redvereniging. Bij flessenpost zit er altijd een brief in de fles, de fles kan soms een hele lange reis maken. Mensen kunnen een fles met een brief in het water gooien waarna de fles soms weken, maanden of jaren later in een ander land aanspoelt. De fles heeft dan vaak een hele lange reis gemaakt door zeeën en rivieren. Een briefje wat in zo'n fles zit kan een leuk berichtje zijn met het verzoek om te reageren maar het briefje kan ook een hele andere tekst hebben. Zoals in dit geval.

Noodkreet

Op dit briefje staat een tekst van een klein meisje, Penny. Ze vraagt om hulp omdat ze gevangen zit. Het verzoek om hulp spreekt Juffrouw Bianca zo aan dat ze gelijk besluit om het meisje te helpen. Dit wil ze niet alleen doen, Bianca heeft hulp nodig en kiest Bernard, een muis die portier en conciërge is in het gebouw waar Bianca op dat moment is.

De reddingsactie begint

Bernard en Bianca willen het meisje redden, ze beginnen hun zoektocht naar Penny in het weeshuis waar Penny ooit woonde. Een weeshuis is een huis voor kinderen die geen vader en moeder meer hebben. In het weeshuis horen Bernard en Bianca van de kat Tobber dat Penny is meegenomen door Medusa, een vrouw die in de buurt van het weeshuis een winkel heeft met de naam "prullenboutique". De muisjes gaan snel naar de winkel en hopen Penny daar te vinden.

Een gemeen gesprek

In de winkel vinden ze Penny niet maar ze horen wel een gemeen gesprek tussen Medusa en haar man Soeps, een man die eigenlijk meer het hulpje van Medusa is. Ze horen Medusa zeggen dat ze niet tevreden is en zelf naar het Duivelsmoeras wil gaan. Bernard en Bianca proberen mee te reizen met Medusa maar dat mislukt.

Een gevaarlijke vliegreis

Om toch bij het Duivelsmoeras te komen vragen ze de albatros Overmoed om ze naar dat moeras te brengen. Een albatros is een grote meeuw. Overmoed heeft een blikje op zijn rug waar Bernard en Bianca in kunnen zitten. De vliegreis die ze dan maken is al een avontuur op zich maar uiteindelijk bereiken ze het Duivelsmoeras. Daar ligt een oude boot waar Penny gevangen zit. Bernard en Bianca ontmoeten verschillende dieren in het moeras, muizen en de libelle Helibel, een libelle is een vliegend insect. Helibel heeft haar naam te danken aan de manier waarop ze vliegt, ze lijkt dan een beetje op een helicopter. Helibel en Bernard en Bianca bespreken hoe ze Penny kunnen redden. Helibel brengt ze dan naar de oude boot waar Penny gevangen zit.

De reden waarom Penny gevangen zit

Er is maar één reden waarom Medusa Penny gevangen heeft. Een grote diamant met de naam Duivelsoog ligt in een oude piratengrot in het Duivelsmoeras. Om bij de diamant te komen moet je door een klein gat wat te klein is voor grote mensen. Alleen kleine kinderen kunnen er door. Dat zal Penny dus moeten doen, zij moet de diamant pakken en aan Medusa geven.

Medusa wil de diamant alleen voor zichzelf

Eindelijk lukt het Penny om de diamant te pakken. Medusa heeft al een gemeen plan bedacht en stopt de diamant in de teddybeer van Penny. Met de teddybeer wil ze alleen weg gaan, zonder haar man en Penny. Het lukt Bernard en Bianca om de teddybeer van Medusa af te pakken. Daarna vluchten ze met Penny op de moerasmobiel van Medusa. De moerasmobiel in deze film is een speciale boot om door het moeras te kunnen varen. Ze krijgen daarbij hulp van de andere moerasdieren die ze kennen, zij zorgen er voor dat Medusa niet op de ontsnapping let. Medusa's man Soeps heeft vuurwerk op de boot, daarmee laten de helpende dieren de boot ontploffen.

De gemene huisdieren van Medusa

Medusa is heel kwaad als ze ontdekt dat 'haar' diamant is gestolen. Ze geeft haar gemene huisdieren, de krokodillen Nero en Brutus de opdracht om Bernard, Bianca en Penny tegen te houden. Maar dat lukt niet. Als de reddertjes samen met Penny terug zijn in New York geven ze de diamant aan een instituut wat onderwijs geeft en onderzoek doet. Het instituut heeft ook een museum. Een instituut is een stichting met een bepaald doel.

Eind goed, al goed

De film loopt gelukkig goed af, Penny gaat bij lieve mensen wonen die haar pleegouders worden. Het avontuur, de redding van Penny is Bernard en Bianca zo goed bevallen dat je ze weer ziet vertrekken, op zoek naar nieuw avontuur. Dat avontuur vinden ze ook in de volgende reddertjes film " De Reddertjes in Kangoeroeland", deze is in 1990 uitgebracht.
reddertjes

juffrouw bianca

bernard

penny en medusa

albatros overvloed

vliegende albatros overvloed

helibel brengt bernard en bianca naar de boot van medusa

penny en lieve pleegouders
home © plaatjespret.nl - leuke reddertjes plaatjes