leuke plaatjes

leuke disney plaatjes
alladin
aristokatten
assepoester
bambi
belle en het beest
dagobert duck
101 dalmatiers
disney baby
disney pasen
disney prinses
dombo
donald duck
doornroosje
7 dwergen
goofy
halloween disney
iejoor
junglebook
katrien duck
kerst disney
kleine zeemeermin
knabbel en babbel
knorretje
kwik, kwek en kwak
lady en de vagebond
leeuwenkoning
mickey mouse
minnie mouse
nieuwjaar disney
peter pan
pinokkio
pluto
pocahontas
reddertjes
robin hood
sneeuwwitje
stampertje
teigetje
valentijn disney
winnie de pooh

Leuke pocahontas plaatjes

Pocahontas is de dochter van een indianen opperhoofd die Powhatan heet. Heel lang geleden in 1607 leefde Pocahontas. Pocahontas leefde echt en was toen dertien jaar. Disney paste het e.e.a. aan en maakte er een tekenfilm van die in 1995 voor het eerst te zien was. Deze 33ste tekenfilm van Disney kreeg een vervolg, de tweede Pocahontas film met de naam "Pocahontas II: Reis naar een Nieuwe Wereld" verscheen in 1998.

Het verhaal van de pocahontas tekenfilm

Het is 1607, het jaar dat een boot in Engeland wil vertrekken naar Noord-Amerika. De mensen op deze boot willen een kolonie stichten en goud gaan zoeken. Een kolonie is een gebied in een ander land wat mensen gebruiken om de mensen in het andere land o.a. te leren wat een bepaald geloof is. Ook is het een gebied waar mensen handelen om geld te verdienen en winst te maken.

De boot vertrekt

Aan boord van de boot is John Smith, een man die altijd zoekt naar avontuur. John redt onderweg de jonge matroos Thomas die vanaf de boot in zee is gevallen. Een matroos ie iemand die op een boot werkt.

Noord-amerika

In dit land, waar John naar toe vaart is opperhoofd Powhatan, de vader van Pocahontas, net gestopt met een oorlog. Het is nu rustiger en de stoere Kocoum wil met Pocahontas trouwen. Pocahontas heeft daar geen zin in, zij gaat naar haar oma om raad te vragen.

Oma weet raad

De wijze oma van Pocahontas is geen gewone oma zoals wij kennen maar een pratende boom, een wilg. Zij zegt tegen Pocahontas dat zij naar haar hart moet luisteren, een gevoel wat Pocahontas heeft. Door dit gevoel weet Pocahontas wat ze moet doen.

John komt na een lange reis in noord-amerika

Als Pocahontas dit hoort is ze nieuwsgierig en wil ze samen met haar wasbeer Meeko en de kolibrie Flit gaan kijken. Een wasbeer is een klein soort beertje, een kolibrie is een klein soort vogeltje wat de vleugels heel snel kan bewegen. Een kolibrie heeft ook een lang snaveltje, als deze met het lange snaveltje uit een bloem eet bewegen de vleugeltjes heel snel. Hierdoor lijkt het alsof de kolibrie stil in de lucht hangt. John maakt een wandeling om te zien wat er allemaal in de omgeving is. Dan zien Pocahontas en John elkaar en worden ze gelijk verliefd.

Pocahontas vertelt

Pocahontas woont daar en weet veel van indianen en van de aarde. Ze vertelt John dat indianen best aardige mensen zijn en geen wilde mensen zoals anderen denken. Ook zegt ze tegen John dat een stuk grond meer is dan alleen iets wat van hem is.

De mensen van de boot en de indianen krijgen ruzie

Al snel is er ruzie en is een indiaan neergeschoten. De vader van Pocahontas denkt dat de Engelse mensen van de boot het gedaan hebben en wil een oorlog beginnen. Hiervoor zoekt hij hulp bij andere indianen die hem kunnen helpen.

Geen goud

John Ratcliffe, een gemene Engelse gouverneur, die ook op de boot naar Noord-Amerika is gekomen ontdekt dat er geen goud is. Een gouverneur is de baas van een gebied in een ander land, zo'n gebied noemden we in die tijd een kolonie. Die John weet ook dat de indianen die daar wonen goud hebben. Hij wil geweld gebruiken en vechten met de indianen omdat hij dat goud wil hebben.

John smith en pacahontas zien elkaar weer

Op een avond zien John en Pocahontas elkaar. Wat ze niet weten is dat ze niet alleen zijn. De stoere Kocoum en de jonge matroos Thomas kijken wat John en Pocahontas aan het doen zijn.

Kocoum is jaloers

Hij wil John dood maken omdat Pocahontas met hem moet trouwen. De jonge matroos Thomas ziet wat Kocoum wil doen en schiet hem dood.

Een mooi gebaar

John wil niet dat Thomas de schuld krijgt van het doodschieten van Kocoum en zegt dat hij dat zelf heeft gedaan. De indianen nemen hem gevangen en willen hem straffen. Dat willen ze doen op de dag voor ze de oorlog met de Engelse mensen beginnen.

Pocahontas vraagt haar oma weer om raad

Oma zegt haar dat ze nu moet doen wat het beste is. Pocahontas vraagt haar vader om John vrij te laten omdat zij en John van elkaar houden. Hij begrijpt het en laat John vrij. Ook wil hij geen oorlog beginnen.

De gemene engelse gouverneur john ratcliffe valt aan

De Engelse mensen willen ook geen oorlog met de indianen maar daar denkt de gemene John Ratcliffe anders over. Hij wil de vader van Pocahontas doodschieten en pakt een geweer. Als hij schiet springt John Smith net op tijd voor de vader van Pocahontas en weet hij hem te redden.

John Smith raakt gewond

John heeft door het schot een kogel in zijn lichaam gekregen. De andere Engelse mensen zijn heel boos op John Ratcliffe en nemen hem gevangen.

John Smith moet terug naar Engeland

Omdat John gewond is en een kogel in zijn lichaam heeft moet hij geholpen worden. Dat kan jammer genoeg niet in het gebied waar hij nu is. Daarvoor moet hij terug naar Engeland. Zo loopt de eerste Pocahontas tekenfilm niet zo leuk af. Aan het eind zie je dat Pocahontas en John afscheid nemen van elkaar, iets wat niet leuk is als je verliefd bent.
pocahontas

pocahontas en haar vader

john smith en pocahontas

gemene john ratcliffe

pocahontas, kolibrie en wasbeer

het wasbeertje van pocahontas


home © plaatjespret.nl - leuke pocahontas plaatjes