leuke plaatjes

leuke disney plaatjes
alladin
aristokatten
assepoester
bambi
belle en het beest
dagobert duck
101 dalmatiers
disney baby
disney pasen
disney prinses
dombo
donald duck
doornroosje
7 dwergen
goofy
halloween disney
iejoor
junglebook
katrien duck
kerst disney
kleine zeemeermin
knabbel en babbel
knorretje
kwik, kwek en kwak
lady en de vagebond
leeuwenkoning
mickey mouse
minnie mouse
nieuwjaar disney
peter pan
pinokkio
pluto
pocahontas
reddertjes
robin hood
sneeuwwitje
stampertje
teigetje
valentijn disney
winnie de pooh

Leuke pinokkio plaatjes

Pinokkio is een leuke oude tekenfilm van Walt Disney. De film verscheen in 1940 en was destijds de tweede lange tekenfilm van Disney. Het verhaal van de Disneyfilm is uit het boek Pinokkio wat in 1883 is geschreven door Carlo Collodi.

Japie krekel ziet pinokkio gemaakt worden

Japie is een krekel, een insect dat geluid maakt. Dit geluid noemen we tjirpen. Krekels maken het geluid met hun vleugels die over elkaar schuren. Vooral in de zomer kun je het krekelgeluid in de avond in tuinen e.d. horen. Japie ziet een oude man die Gepetto heet een houten pop maken. Gepetto maakt altijd speelgoed maar deze houten pop heeft iets speciaals. Omdat Gepetto geen kinderen heeft wil hij graag dat deze pop een echte jongen is. Gepetto geeft hem de naam Pinokkio.

Een toverfee komt langs

Een goede toverfee lijkt de wens van Gepetto te horen en komt die nacht naar het huisje van Gepetto. Ze maakt Pinokkio levend maar niet gelijk een echte jongen zoals bij mensen. Hij moet de toverfee beloven dat hij eerst laat zien dat hij het verdient om een echte jongen te worden. Japie Krekel wil Pinokkio daarbij helpen en leert hem wat goed en fout is. Als Pinokkio liegt dan is dat gelijk te zien, dan gaat zijn neus groeien. Als de toverfee weg is ziet Gepetto hoe Pinokkio is geworden, daar is hij heel gelukkig mee.

Pinokkio moet maar gaat niet naar school

De volgende dag moet Pinokkio naar school maar daar heeft hij eigenlijk helemaal geen zin in. Japie waarschuwt hem nog maar Pinokkio is behoorlijk eigenwijs. Hij gaat niet naar school maar gaat onderweg mee met de gemene vos Jantje Fatsoen en kat Gideon. Ze zijn oplichters, ze liegen tegen anderen met verhalen die niet waar zijn om zo geld of andere waardevolle spullen van anderen te stelen. Zij halen Pinokkio over om mee te doen met het poppentheater van Stromboli. Die avond doet Pinokkio voor het eerst mee met een poppen voorstelling maar al gauw blijkt hoe gemeen Stromboli is. Pinokkio krijgt geen geld voor zijn werk en Stromboli sluit hem op in een kooi. Gelukkig weten Japie Krekel en de goede toverfee hem te bevrijden.

Meer gevaar voor pinokkio

Er rijdt een man op een koets rond die ongehoorzame jongens wil vangen, jongens die niet willen luisteren. Met de hulp van Jantje Fatsoen en kat Gideon probeert hij deze jongens te vangen door ze te beloven dat ze naar Pleziereiland gaan. Een eiland waar ze alles kunnen doen wat ze wensen. Toch is er iets aan de hand met dit eiland. Omdat jongens die niet willen luisteren straf verdienen, krijgen ze dat ook op het eiland. Als ze van het eiland weg willen veranderen ze langzaam in een ezel. Dat maakt Pinokkio ook mee, heel langzaam krijgt hij grote ezelsoren en de staart van een ezel. Maar ook hier heeft hij geluk, voordat hij helemaal een ezel is weet Pinokkio van het eiland te ontsnappen.

Pinokkio wil terug naar gepetto

Na een lange tocht gaan Pinokkio en Japie Krekel naar de werkplaats van Gepetto. Een werkplaats is een plek waar mensen op een oude manier werken. Deze manier van werken noemen we ook wel ambachtelijk werken. Nu noemen we het werk wat we doen een baan, vroeger noemden werklieden hun werk vaak een ambacht. Het lag er aan wat ze maakten. Pinokkio en Japie kunnen Gepetto niet vinden.

Gepetto is in gevaar

Als Pinokkio en Japie Krekel Gepetto zoeken komt er een duif langs, waarschijnlijk is dit de goede toverfee. Zij geeft een briefje waarop te lezen is dat Gepetto op zee zoekt naar Pinokkio. Het is niet goed afgelopen met Gepetto, tijdens deze zoektocht is hij opgegeten door een walvis met de naam Monstro. Pinokkio en Japie Krekel willen niet geloven dat Gepetto dood is en gaan hem zoeken.

De zoektocht van pinokkio en japie

Op zee vinden ze de walvis en ook zij worden, samen met hun boot, door de walvis ingeslikt. In de buik van de walvis vinden ze Gepetto die gelukkig, net als zij, nog leeft. Ze maken een plan om uit de walvis te komen, ze maken een vuurtje in de buik van de walvis waardoor hij een niesbui krijgt. De walvis krijgt hierdoor zo'n kriebel dat hij Gepetto, Pinokkio, Japie Krekel en hun boot door het gaatje in zijn hoofd naar buiten spuit. Echte walvissen hebben een spuitgat, een soort neusgat boven op hun hoofd, hierdoor halen ze adem en spuiten bij het uitademen een grote straal water naar buiten.

Pinokkio, gepetto en japie zijn vrij

Walvis Monstro probeert de drie weer te vangen maar dat mislukt. Ze weten net op tijd te ontsnappen door een gat in de rotsen in te gaan. Daar kan Monstro gelukkig niet bij komen. Voor Pinokkio loopt dit avontuur slecht af, hij lijkt dood te zijn.

Het grote wonder

Gepetto is heel verdrietig en gaat met Japie Krekel en het lichaam van Pinokkio naar huis. Onverwacht komt de goede toverfee weer langs. Zij vindt Pinokkio zo dapper dat ze hem wakker tovert en een echte jongen van hem maakt.
pinokkio

gepetto en pinokkio

pinokkio moet naar school

pinokkio wordt een ezel

pinokkio liegt

pinokkio en japie krekel


home © plaatjespret.nl - leuke pinokkio plaatjes