leuke plaatjes

leuke disney plaatjes
alladin
aristokatten
assepoester
bambi
belle en het beest
dagobert duck
101 dalmatiers
disney baby
disney pasen
disney prinses
dombo
donald duck
doornroosje
7 dwergen
goofy
halloween disney
iejoor
junglebook
katrien duck
kerst disney
kleine zeemeermin
knabbel en babbel
knorretje
kwik, kwek en kwak
lady en de vagebond
leeuwenkoning
mickey mouse
minnie mouse
nieuwjaar disney
peter pan
pinokkio
pluto
pocahontas
reddertjes
robin hood
sneeuwwitje
stampertje
teigetje
valentijn disney
winnie de pooh

Leuke peter pan plaatjes

Peter Pan is een jongen met toverkracht, hij kan vliegen. Dat zien we in de veertiende tekenfilm van Disney die werd uitgebracht in de jaren vijftig van de vorige eeuw, in 1953. De tekenfilm is gemaakt op basis van het toneelstuk "Peter Pan; or, the Boy Who Wouldn't Grow Up" van de Schotse schrijver J.M. Berrie. In het Nederlands vertalen we de Engelse naam van het toneelstuk in "Peter Pan of, de jongen die niet groot wilde worden"

Wendy en haar broertjes

In Londen woont de familie van Dalen. Vader George en moeder Mary zijn getrouwd en hebben drie kinderen. Dochter Wendy en twee zoons Michiel en Jan. Als George en Mary naar een feest willen gaan zijn hun kinderen in hun kamer aan het spelen. Het liefst luisteren Michiel en Jan dan naar het verhaal wat hun grote zus Wendy voorleest over hun grote held Peter Pan. Vader George is het hier niet zo mee eens en wil dat Wendy zich, als grote zus, ook eens moet gaan gedragen als een groter meisje. En niet zo kinderlijk moet blijven fantaseren.

De kinderen gaan slapen

Na het voorlezen zijn de kinderen zo moe dat ze gaan slapen. En dan gebeurt er iets wonderlijks, hun slaapkamerraam klapt open. Daar zien we Peter Pan en iets wat lijkt op een vliegend lichtje.

Tinker bell

Het vliegende soort lichtje is de vriendin van Peter Pan, een elfje met de mooie naam Tinker Bell. Een elfje noemen we ook wel fee, het zijn meestal knappe kleine vrouwtjes die kunnen vliegen omdat ze vlindervleugels op hun rug hebben. In de wereld van de feeén bestaan twee soorten elfjes, de bloemenelfjes en de boselfjes.

Waar is de schaduw van peter pan

Peter en zijn vriendin Tinker Bell zijn op zoek naar de schaduw van Peter, deze schaduw is hij eerder kwijt geraakt en ligt in de kamer bij Wendy en haar broertjes. Wendy heeft hem toen gevonden. Omdat Peter zijn schaduw terug wil helpt Wendy hem en maakt de schaduw vast aan de voet van Peter. Ook zegt Wendy tegen Peter dat ze van haar vader niet langer een kind mag blijven en dat ze zich moet gedragen als een groter meisje.

De reis naar fantasieland

Als Peter dit hoort besluit hij om Wendy en haar broertjes mee te nemen naar het land waar hij woont, het eiland Fantasieland. Een eiland is een stuk land wat in de zee ligt. Omdat zij nog niet kunnen vliegen gaat Peter eerst met ze oefenen, na een paar vlieglessen vliegen ze met z'n allen over Londen de hemel in, op weg naar Fantasieland.

Kapitein haak

Als ze aankomen in Fantasieland landen ze niet op een vliegveld zoals vliegtuigen doen maar op een wolk. Daar begint kapitein Haak gelijk op ze te schieten. Hij is geen vriend van Peter, ze hebben vaker ruzie. Kapitein Haak is een piraten kapitein, piraten werken voor hem op zijn boot. Piraten zijn zeerovers, zij varen over zee en vallen andere boten aan. Daar stelen zij de spullen van mensen die op die boten varen. Wat ze gestolen hebben verbergen ze vaak op eilanden als piratenschat. Op een landkaart tekenen ze dan de plek waar ze later die schatten terug kunnen vinden.

Hoe komt kapitein haak aan zijn naam

De naam Haak is geen naam die je vaak leest. De kapitein heeft deze naam sinds een vorig gevecht met Peter Pan. Peter heeft toen een hand van de kapitein met een zwaard afgehakt. De hand is toen opgegeten door een krokodil. In plaats van die hand heeft de kapitein een haak aan die arm, dat zie je wel meer bij piraten die een hand kwijtraken bij gevechten. Sinds die tijd wil de kapitein maar één ding en dat is Peter pakken.

Tinker bell is jaloers

Omdat ze nu niet de enige vriendin van Peter meer is begint ze jaloers te worden. Als Peter haar vraagt om Wendy en haar broertjes naar een veilige schuilplaats te brengen doet ze iets gemeens. Ze vraagt de wilde jongens, dat is de bende van Peter Pan, om op Wendy te gaan schieten. Gelukkig kan Peter Wendy en haar broertjes net op tijd redden. Hij is kwaad en praat met de wilde jongens en wil Tinker Bell een week niet meer zien.

Spannende avonturen

In Fantasieland wonen ook indianen. Deze hebben een opperhoofd, hij is de baas van de indianen. Hij heeft een dochter, Tijgerlelie. Zij wordt gevangen genomen door kapitein Haak en zijn hulp, een kleine piraat die behoorlijk dik is, daarom heet hij Vetje. De piraten kapitein heeft het gedaan om zo achter de schuilplaats van Peter te komen, deze heeft hij nog steeds niet gevonden. Tijgerlelie zegt daar niks over en Peter weet haar net op tijd te redden. Het opperhoofd van de indianen weet hier nog niets van en denkt dat de wilde jongens en Jan en Michiel, de broertjes van Wendy, Tijgerlelie gevangen hebben. Als Tijgerlelie terug komt worden de wilde jongens en Jan en Michiel gelijk vrijgelaten door de indianen. Zij vieren dan een groot feest, alleen Wendy mag niet mee doen. Zij is een squaw, het indiaanse woord voor vrouw.

Wendy wil terug naar Londen

Wendy heeft het nu wel gezien in Fantasieland en wil terug naar haar huis in Londen. Ze vraagt de wilde jongens om met haar mee te gaan zodat ze bij haar en haar broertjes in huis kunnen wonen. Als Peter Pan dit hoort is hij niet blij, hij wil nooit groot worden.

Kapitein haak neemt tinker bell gevangen

De kapitein hoort dat Peter boos is op Tinker Bell en dat hij haar een week niet wil zien. Het elfje vertelt, als ze gevangen is, aan de kapitein waar de schuilplaats van Peter is. Eindelijk denkt Kapitein Haak dat hij Peter kan vangen. Zijn piraten nemen Wendy, Jan, Michiel en alle Slimme Jongens gevangen bij de schuilplaats van Peter. De kapitein wil dat zij allemaal piraten worden. Dat willen ze niet en daarom besluit de kapitein om ze allemaal dood te maken. De kapitein laat voor Peter een cadeautje achter op zijn boot. Dat cadeautje is een bom die gaat ontploffen maar gelukkig weet Tinker Bell samen met Peter het cadeautje net op tijd weg te krijgen. Hierdoor blijft Peter gelukkig leven.

Nog een gevecht tussen peter en kapitein haak

Bij de bevrijding van de kinderen en de wilde jongens beginnen kapitein Haak en Peter weer te vechten. Peter wint het waardoor de kapitein in de zee valt.

Een krokodil neemt wraak

Deze krokodil heeft door de schuld van kapitein Haak een wekker ingeslikt. Daardoor maakt hij altijd een tikkend geluid en kan hij niet goed meer jagen. Daar is de krokodil zo boos over dat hij de kapitein, als deze in het water valt, wil pakken.

Het vliegende schip

Eindelijk is kapitein Haak verslagen, niemand zal nog last van hem hebben. De piratenboot is nu van Peter Pan en de kinderen. Tinker Bell zorgt dat er elfenstof in de zeilen van de boot komt. Door deze toverstof kan de boot vliegen. Met de vliegende boot worden Wendy en haar broertjes teruggebracht naar hun huis in Londen.

Wendy vertelt

Als ze thuis zijn vertelt Wendy al hun avonturen aan haar vader en moeder. Als haar vader dan naar buiten kijkt ziet hij nog net het vliegende schip vliegen. Dan weet hij zich ook weer te herinneren dat hij zelf, toen hij klein was, ook in Fantasieland is geweest.
peter pan

peter pan, tinker bell en de kinderen

de wilde jongens

tinker bell slaapt

kapitein haak

kapitein haak en vetje ontvoeren tijgerlelie

peter pan redt tijgerlelie

peter pan vecht met kapitein haak

boze tikkende krokodil pakt kapitein haak


home © plaatjespret.nl - leuke peter pan plaatjes