leuke plaatjes

leuke halloween plaatjes
dracula
frankenstein
geesten
grafzerken
griezelig
happy halloween
heksen
jack o latern
maan
mummie
pompoen
skeletten
spinnen
spoken
spookhuis
trick or treat
uil
vampier
vleermuizen
vogelverschrikker
zombies
zwarte katten
zwarte kraaien

Leuke mummie plaatjes

De mummie uit de oudheid heeft heel veel te vertellen over zijn geschiedenis. Ook met halloween.

Wat is een mummie

Een mummie is een overleden persoon die werd gebalsemd en gemummificeerd zodat ze goed bewaard konden worden. In de geschiedenis werden koningen en faraos in het oude Egypte een mummie omdat men toen dacht dat de leiders van het land het eeuwige leven hadden. Om ze op deze manier in 'leven' te houden kregen ze voedsel maar ook kleding en sieraden mee in hun graf. Veel Egyptische mummies liggen in het dal der koningen begraven in piramides. Beroemde Egyptische mummies zijn Toetanchamon en Ramses de Tweede

Ander soort mummie

Er is ook een mummie die helemaal geen koning of farao was, deze is bewaard gebleven door het koude klimaat. Wereldberoemd is de ijsmummie Ötzi die zijn naam te danken heeft aan de plaats waar hij is gevonden. Het Ötzdal in Oostenrijk. Duitsers vonden de meer dan 5000 jaar oude mummie ingevroren in de sneeuw. Doordat mummies zo goed bewaard zijn kunnen onderzoekers veel leren over de tijd toen deze mensen leefden. Bij Ötzi is zijn maaginhoud onderzocht en heeft men ontdekt wat hij had gegeten. Ook zijn kleding en wapens zijn gevonden.

Zijn mummies griezelig

Ze zijn juist interessant. In veel musea is informatie over mummies te vinden. Dat we mummies toch griezelig vinden danken we aan de filmindustrie. Regelmatig komen mummies voor in griezel-horrorfilms.
mummie

mummiekist


home © plaatjespret.nl - leuke mummie plaatjes