leuke plaatjes

leuke plaatjes
leuk!
auto
baby
bloem
boerderij
boom
cupcake
cute
dieren
disney
engel
familie
felicitatie
funny
halloween
hartjes
herfst
huis
informatie
jongen
kerst
keuken
kind
lente
liefde
meisje
mens
pasen
prinses
sarah kay
schattig
snoep
sprookje
ster
strand
trouwen
verjaardag
vintage
voedsel
winter
zomer
zon
zwart wit

Leuke lente plaatjes

De lente, het jaargetijde van groei, kleur en bloei. De natuur ontwaakt en maakt zich op om zich met veel pracht te tonen. Dat mooie natuurlijke spel zorgt ook voor leuke lente plaatjes die je hier kunt vinden.

Wat is lente

De lente begint rond 20 Maart, dat is afhankelijk van de stand van de zon. Als deze loodrecht boven de evenaar staat dan begint bij ons de lente. De lente duurt 3 maanden. In dit jaargetijde begint de zon steeds krachtiger te schijnen. Je ziet ook dat de knoppen van bloesembomen gaan uitlopen waardoor prachtig gekleurde bloesem zichtbaar begint te worden. Ook vroege bloemen die uit bloembollen komen zoals krokussen, narcissen, tulpen en hyacinten laten zich zien. Dieren ontwaken uit hun winterslaap en er zijn veel jonge dieren te zien. In de lente worden vogeltjes, lammetjes, veulens, kalfjes, kuikentjes, biggetjes en kikkervisjes geboren. Kijken we naar de vogeltjes rondom ons huis dan is het genieten van het werk om een vogelnestje te bouwen waar ze hun eitjes in kunnen leggen. Ook scholen houden rekening met de lente. Rond koningsdag (27 April) hebben de scholen Mei vakantie.

Tuintips en tuinspulletjes

Als de lente op deze manier ontwaakt en de lentekriebels beginnen dan zien we ook de mensen die tuinen hebben in actie komen. Een tuin moet onderhouden worden. De groene aanslag die in het najaar en de winter is ontstaan op tuintegels en terrassen moet verwijderd worden. Ook worden tuinspulletjes gekocht.


  • Bekijk hier onze tuintips en tuinspulletjes
  • lente

    vogelnestje


    home © plaatjespret.nl - leuke lente plaatjes