leuke plaatjes

leuke disney plaatjes
alladin
aristokatten
assepoester
bambi
belle en het beest
dagobert duck
101 dalmatiers
disney baby
disney pasen
disney prinses
dombo
donald duck
doornroosje
7 dwergen
goofy
halloween disney
iejoor
junglebook
katrien duck
kerst disney
kleine zeemeermin
knabbel en babbel
knorretje
kwik, kwek en kwak
lady en de vagebond
leeuwenkoning
mickey mouse
minnie mouse
nieuwjaar disney
peter pan
pinokkio
pluto
pocahontas
reddertjes
robin hood
sneeuwwitje
stampertje
teigetje
valentijn disney
winnie de pooh

Leuke leeuwenkoning plaatjes

De leeuwenkoning gaat, zoals de naam al zegt, over leeuwen. Deze leuke en mooie tekenfilm is de 32ste Disney tekenfilm. Behalve het verhaal valt ook de mooie muziek op. 5 nieuwe nummers zijn geschreven door Elton John en Tim Rice. Eén van deze nummers, Can You Feel the Love Tonight, werd door Elton John gezongen. Andere bekende nummers uit de film zijn Circle of Life en Hakuna Matata. Van de leeuwenkoning is ook een musical gemaakt, een toneelstuk waar de spelers veel in zingen. Deze is soms ook in Nederland te zien en het bekijken, net als de film, meer dan waard.

De geboorte van Simba, het begin van de film

Simba is de zoon van de leeuw Mufasa en leeuwin Sarabi. Mufasa is koning van het gebied waar ze wonen, een savanne. Een savanne is een stuk grond waar vooral gras groeit, hier en daar groeien ook bomen. In Nederland kennen we geen savanne, deze is te vinden in warme landen waar een subtropisch of tropisch klimaat is.

Het kraamfeest

Om de geboorte te vieren komen alle dieren naar de koningsrots waar de mandril Rafiki de pas geboren Simba aan iedereen laat zien. Een mandril is een soort aap met veel kleuren. Simba is nu de kroonprins, de leeuw die zijn vader op zal volgen en dan zelf koning van de savanne zal worden.

De gemene en jaloerse scar

Scar is de oom van Simba, de broer van de vader van Simba. Hij is heel gemeen en doet er alles aan om zelf koning te worden. Dat gaat natuurlijk niet zomaar, dan zullen Simba en zijn vader gedood moeten worden. Dat lukt Scar ook gedeeltelijk, hij maakt de vader van Simba dood door hem van een rots te gooien. Dat ziet Simba gebeuren en Scar zegt hem dat hij moet vluchten. Scar stuurt zijn gemene vrienden, de hyena's Shenzi, Banzai en Ed achter Simba aan om ook hem te doden. Gelukkig weet Simba net te ontsnappen.

Nala, timon en pumbaa

Nala is al langer een goede vriendin van Simba. Als Simba vlucht voor zijn gemene oom Scar ontmoet hij Timon en Pumbaa, 2 vrolijke dieren die hem redden. Timon is een stokstaartje en Pumbaa is een knobbelzwijn die vaak windjes laat. Een stokstaartje, die we ook aardmannetje noemen, is een klein roofdiertje wat er grappig uit ziet. Een knobbelzwijn die we ook wrattenzwijn noemen is familie van varkens. Daar lijkt hij ook op, hij leeft, net als het stokstaartje, in het wild in de natuur.

Scar is nu koning

Met al zijn gemene streken en leugens is het Scar gelukt, wat hij altijd al wilde, hij is nu koning over de savanne. De plaats waar Simba nu eigenlijk koning zou moeten zijn.

De droom van Simba

De mooi gekleurde aap, de mandril Rafiki, laat Simba een visioen zien, een soort droom waarin Simba zijn vader ziet. In deze droom zit een boodschap voor Simba. Of je rent weg van je verleden of je bekijkt het nog eens om er iets van te leren.

Simba gaat terug naar de savanne waar hij geboren is

Simba leert een wijze les van de droom en besluit terug te gaan naar de plaats waar hij geboren is. Hij wil Scar weg jagen en zijn moeder redden. Zij is daar gebleven en heeft geen goed leven. Dat heeft ze aan de gemene Scar te danken. Simba gaat niet alleen terug maar met zijn vriendin Nala en zijn vrienden Timon en Pumbaa.

Simba vecht met scar

Als Simba terug is ziet hij allemaal dingen die hem verdrietig maken. Hij wil maar één ding, het moet allemaal weer goed komen, met de savanne en met zijn moeder. Simba weet zijn gemene oom Scar te vinden die nog van alles verzint om Simba weg te krijgen. Maar andere dieren geloven hem gelukkig niet meer. Simba begint te vechten met Scar, die zo gemeen is dat Simba het gevecht niet zomaar wint. Uiteindelijk wint Simba en valt Scar van een rots. Zijn gemene vrienden, de hyena's, vallen Scar aan, doden hem en eten hem op. Dan doen echte hyena's ook. Ze lijken op honden en eten van dieren die dood in de natuur liggen. Ze gaan op jacht als ze geen dode dieren kunnen vinden.

Simba wordt koning

Als Scar dood is krijgt Simba waar hij recht op heeft. Hij is nu niet alleen koning maar krijgt samen met zijn vriendin een welpje, een klein baby leeuwtje. En weer staat de mandril Rafiki op de koningsrots om een pas geboren leeuwtje te laten zien aan alle dieren, het welpje van Simba en Nala.
leeuwenkoning

mandril rafiki

simba en nala

hyena

nala


home © plaatjespret.nl - leuke leeuwenkoning plaatjes