leuke plaatjes

leuke disney plaatjes
alladin
aristokatten
assepoester
bambi
belle en het beest
dagobert duck
101 dalmatiers
disney baby
disney pasen
disney prinses
dombo
donald duck
doornroosje
7 dwergen
goofy
halloween disney
iejoor
junglebook
katrien duck
kerst disney
kleine zeemeermin
knabbel en babbel
knorretje
kwik, kwek en kwak
lady en de vagebond
leeuwenkoning
mickey mouse
minnie mouse
nieuwjaar disney
peter pan
pinokkio
pluto
pocahontas
reddertjes
robin hood
sneeuwwitje
stampertje
teigetje
valentijn disney
winnie de pooh

Leuke lady en de vagebond plaatjes

Lady en de Vagebond zijn twee honden uit de vijftiende grote tekenfilm van Disney. Lady is een echte dame en Vagebond is een zwerfhond die op straat leeft. De film werd in 1955 uitgebracht. .

Leuk kerstcadeau onder de kerstboom

Als Jim samen met zijn vrouw Kerst viert geeft hij haar een leuk en vooral lief kerstcadeau. Als ze haar cadeau uitpakt is de verrassing groot. In de doos zit een Amerikaanse cockerspaniël, een klein en leuk hondje die de naam Lady krijgt. Lady groeit op als een echte dame, ze krijgt veel aandacht en heeft een goed leven. Snel leert ze ook twee vrienden kennen, twee honden die bij Lady in de buurt wonen, Jock en Snuffel.

Jim en zijn vrouw hebben een kinderwens

Jim en zijn vrouw houden veel van elkaar en hebben samen een wens. Ze willen graag vader en moeder worden van een klein kindje, een baby. Die wens komt uit. De vrouw van Jim raakt zwanger en na een zwangerschap van ongeveer negen maanden zal hun wens uit gaan komen. Dan zal hun eerste kindje geboren gaan worden.

Lady leert vagebond kennen

Vagebond is de naam van een zwerfhond die op straat leeft. Hij heeft niet, zoals Lady, een dak boven zijn hoofd en woont niet in een huis. Een ander woord voor Vagebond is zwerver, iemand die geen vaste woonplaats heeft en rond zwerft. Het is dus een goede naam voor de straathond die Lady leert kennen.

Het leven van lady gaat veranderen

Vagebond heeft al veel meegemaakt in zijn leven. Hij vertelt Lady dat haar leven anders gaat worden als er een klein kind is in het huis waar ze woont. Jim en zijn vrouw zullen dan meer aandacht hebben voor hun kindje. En Lady zal daardoor minder aandacht krijgen. Daar zal Lady aan moeten wennen, zij kreeg tot nu toe alle aandacht. De kans bestaat dan ook dat mensen, zodra ze een kind hebben, geen hond meer willen hebben.

Lady krijgt een tijdelijke oppas

Als het kindje is geboren moeten Jim en zijn vrouw een paar dagen weg. Ze vragen aan de tante van Jim of zij op hun kindje wil passen. De oude tante Saar wil dat graag doen, ze vindt het kindje erg lief. Als ze komt oppassen brengt ze haar twee huisdieren mee, de katten Si en Am. Twee aparte namen voor katten maar als je er één woord van maakt dan is het Siam, dat verwijst naar het soort katten, dit soort noemen we Siamese katten. Dat zijn deze twee gemene katten, ze zien er ook anders uit dan andere katten.

Tante saar kan niet opschieten met lady

De katten zijn alles voor tante Saar maar deze twee zijn erg gemeen. Ze plagen Lady en doen dan steeds of ze zelf helemaal niets hebben gedaan. Lady krijgt overal de schuld van.

Leven als kat en hond

Dat zeggen we over mensen die bij elkaar wonen en vaak ruzie hebben. Daardoor gedragen ze zich als een kat en hond die, als ze elkaar niet goed kennen, ook vaak ruzie hebben. Als we een kat en hond als huisdier hebben kan dat in het begin ook zo zijn, dan zijn het zeker geen vrienden maar dat komt uiteindelijk vaak goed. Dan wennen een kat en hond aan elkaar en worden ze beste vrienden.

Lady heeft niks gedaan en vlucht

Tante Saar gelooft haar katten en denkt daardoor dat Lady altijd begint met het plagen van de katten. Als de onschuldige Lady dan hoort dat tante Saar een muilkorf voor haar wil kopen vlucht ze uit huis. Als honden een muilkorf op hun neus krijgen vastgemaakt dan kunnen ze niet meer blaffen en bijten. Zo'n muilkorf is dus wel goed voor gevaarlijke honden maar dat is Lady zeker niet.

Lady leeft op straat

Als Lady is gevlucht leeft ze op straat, dat is heel anders dan in het veilige huis waar ze woonde. Al snel zit een groep zwerfhonden achter haar aan maar is Vagebond gelukkig haar redder. Samen lopen ze over straat en vertelt Vagebond haar hoe het is om op straat te leven, dat is niet makkelijk.

Romantisch etentje

Omdat Vagebond ook wel een beleefde heer is vraagt hij Lady of ze zin heeft in een romantisch etentje bij een Italiaanse vriend van hem die een restaurant heeft. In zo'n Italiaans restaurant eet je vaak Italiaanse gerechten zoals diverse soorten pasta, spaghetti of een pizza. Lady en Vagebond gaan 's avonds als het donker is aan een tafeltje zitten en bij romantisch kaarslicht genieten ze van spaghetti. Dat eten ze niet zoals wij, ze nemen allebei één kant van een spaghetti sliert in hun mond en zuigen het dan op, zo komen hun snuiten steeds dichter bij elkaar. De romantiek straalt er dan van af als Lady en Vagebond bij het romantische muziekje "Bella Notte", wat Italiaans is voor "mooie nacht", genieten van het eten en van elkaar.

Lady wordt gevangen

Bij het etentje lijkt het leven op straat best mee te vallen maar de volgende dag komt Lady er achter dat het straatleven keihard en zeker niet altijd leuk is. Omdat ze nu los op straat loopt zien mensen dat als een soort overlast. Honden horen in huizen te leven en niet los op straat te lopen. Om te zorgen dat er niet te veel zwerfhonden los op straat lopen vangen hondenvangers deze honden en zetten ze deze in een asiel. Een opvang voor honden. Daar is het leven voor een hond niet zeker. Een asielhond kan weer in huis worden genomen bij mensen die graag een hond willen hebben en bij het asiel gaan kijken of ze een leuke hond kunnen vinden. Maar een asielhond kan ook doodgemaakt worden als deze niet bij mensen terecht kan.

Verhalen over vagebond

In het asiel hoort Lady allerlei verhalen over Vagebond. Hij heeft al erg veel vriendinnetjes gehad maar daar vertelde hij niets over tegen haar. Lady wist dus niks.

Lady komt vrij

In het asiel zien ze dat Lady een halsband om haar nek heeft. Op die halsband staan de naam van Lady en het adres waar ze woont. Het asiel neemt contact op met tante Saar die nog steeds op de baby van Jim en zijn vrouw past. Zij komt Lady ophalen en maakt haar thuis aan een ketting vast.

Vagebond gaat bij lady op visite

Als Vagebond bij Lady op visite gaat krijgen ze ruzie. Omdat Lady dacht dat ze de enige vriendin van Vagebond was en niet wist dat Vagebond veel meer vriendinnetjes heeft gehad is ze niet alleen boos maar ook jaloers.

Gevaarlijke rat

De ruzie stopt als ze zien dat een grote gevaarlijke rat door een raam in de kinderkamer springt. Samen gaan ze snel naar de kinderkamer om het kindje van Jim en zijn vrouw te redden. Vagebond weet de rat net op tijd dood te maken. Ratten zijn zoogdieren maar vallen onder de orde van knaagdieren. Ratten kunnen gevaarlijk zijn voor mensen omdat ze ziekten kunnen overbrengen. Helaas hebben we dit aan ons zelf te danken. Ratten kunnen prima in de omgeving van mensen leven omdat we zelf onze woonomgeving vervuilen met allerlei soorten afval. Daar zitten ook resten van ons eten bij. Daar smullen ratten van.

Tante saar neemt een foute beslissing

De dappere redding van het kindje loopt niet goed af. Bij de redding is wat herrie gemaakt. Tante Saar hoorde dat en gaat in de kinderkamer kijken wat er aan de hand is. Daar ziet ze Lady en Vagebond en denkt dat het de schuld is van deze twee lastige en vervelende honden. Ze sluit Lady op in de kelder en belt de hondenvanger om Vagebond op te halen omdat ze denkt dat deze zwerfhond gevaarlijk is en dat hij het kind aan wilde vallen.

Jim en zijn vrouw komen thuis

Als de hondenvanger net weg is met Vagebond om hem naar het asiel te brengen komen Jim en zijn vrouw thuis. Lady laat gelijk de gevaarlijke dode rat zien waardoor iedereen gelijk begrijpt wat er echt gebeurde in de kinderkamer. En dat Vagebond het kind zeker niet wilde aanvallen maar juist wilde redden.

Er komt een reddingsactie op gang

Iedereen weet nu dat Vagebond alleen maar goede bedoelingen had en dat hij niet in het asiel terecht mag komen. Hij zit nu in de wagen van de hondenvanger en moet gered worden. De vrienden van Lady, de honden Jock en Snuffel, rennen gelijk achter de wagen aan en weten deze tegen te houden. Jim en zijn vrouw nemen snel een taxi en zijn gelukkig ook snel bij de wagen waar Vagebond in zit. Voor Snuffel loopt de reddingsactie pijnlijk af, hij wordt overreden door een auto en breekt een poot. Gelukkig komt Vagebond gelijk vrij.

Een jaar verder, het is weer kerst

Jim en zijn vrouw zijn zo blij met Vagebond dat ze hem in huis hebben genomen. En dat niet alleen, Lady en Vagebond zijn verliefd op elkaar en hebben samen vier puppy's gekregen, leuke jonge hondjes. Dat ze allemaal van Lady en Vagebond zijn is duidelijk te zien. De drie kleine teefjes, dat zijn vrouwtjes honden, heten Fifi, Lili en Mimi. Zij lijken heel erg op hun moeder Lady. De enige reu, zo noemen we honden mannetjes, die is geboren heet Rakker. Hij lijkt heel erg op zijn vader Vagebond.
lady en vagebond

lady

vagebond

lady en vagebond zwerven op straat

vriend van vagebond zingt bij romantisch diner

lady,vagebond met hun kinderen en vrienden

mama lady met zoontje rakker

papa vagebond met twee dochters

rakker de zoon van lady en vagebondgemene siamese katten


home © plaatjespret.nl - leuke lady en de vagebond plaatjes