leuke plaatjes

leuke disney plaatjes
alladin
aristokatten
assepoester
bambi
belle en het beest
dagobert duck
101 dalmatiers
disney baby
disney pasen
disney prinses
dombo
donald duck
doornroosje
7 dwergen
goofy
halloween disney
iejoor
junglebook
katrien duck
kerst disney
kleine zeemeermin
knabbel en babbel
knorretje
kwik, kwek en kwak
lady en de vagebond
leeuwenkoning
mickey mouse
minnie mouse
nieuwjaar disney
peter pan
pinokkio
pluto
pocahontas
reddertjes
robin hood
sneeuwwitje
stampertje
teigetje
valentijn disney
winnie de pooh

Leuke kleine zeemeermin plaatjes

In de Disney tekenfilm de kleine zeemeermin is Ariël een mooie jonge zeemeermin met lang rood haar, grote blauwe ogen, een lichte huid, een paarskleurige bh in de vorm van 2 schelpen en een mooie groenkleurige zeemeerminnenstaart. Ze is een dochter van koning Triton en koningin Athena. Triton is koning van Atlantica, een koninkrijk in zee. De moeder van Ariël leeft niet meer. Naast haar vader heeft Ariël ook 6 zussen, Aquata, Andrina, Arista, Attina, Adella en Alana.

De verzameling van Ariël

Net als veel kinderen die iets verzamelen doet Ariël dat ook. Ze verzamelt allemaal spullen van mensen in een grot. Ariël vindt niet alleen de spullen leuk maar de mensen zelf ook.

Triton wil dit niet

Koning Triton is niet te spreken over haar interesse in mensen. Hij vindt mensen gevaarlijk en wil dat Ariël uit hun buurt blijft.

Ariël krijgt een soort kinderoppas

Triton vraagt aan de krab Sebastiaan of hij op Ariël wil letten. Hij moet er voor zorgen dat Ariël niet in de buurt van mensen komt. Doet ze dat wel dan moet Sebastiaan dat gelijk aan Triton vertellen.

Een muzikale krab

Sebastiaan houdt van muziek. Hij is muzikant aan het hof van koning Triton. In een koninklijk hof zit iedereen die iets voor een koning doet. Dat Sebastiaan muzikaal is en ritme heeft blijkt wel als hij het liedje "Diep in de zee" zingt.

Botje

Botje is het vriendje van Ariël. Hij is een klein vrolijk visje.

Ariël redt een menselijke prins

Prins Eric gaat met zijn boot varen op zee. Tijdens het varen begint het te stormen waardoor de boot omslaat en begint te zinken. De prins valt in zee waar hij door de grote golven dreigt te verdrinken. Gelukkig is Ariël in de buurt, zij redt de prins en brengt hem bewusteloos aan land. Daar is het droog en loopt een mens zoals de prins geen risico dat hij zal verdrinken.

Onmogelijke liefde

Ariël vindt de prins zo mooi dat ze gelijk verliefd is op hem. Maar deze liefde is eigenlijk niet mogelijk, zij is een zeemeermin en de prins is een mens. Triton wordt heel kwaad als hij over de redding hoort, Ariël is dus toch in de buurt van een mens geweest, iets wat hij nog zo verboden had.

Ariël wil de prins beter leren kennen

Na een stevige ruzie met haar vader wil Ariël de prins beter leren kennen. Ze wil menselijke benen hebben om 3 dagen op het land te kunnen lopen. Tijdens die 3 dagen wil ze de prins ontmoeten, met hem praten en duidelijk maken hoeveel liefde ze voor de prins voelt.

Een zeemeermin heeft een staart, geen benen

Zeemeerminnen leven in zee, ze zwemmen en hebben geen benen nodig om te kunnen lopen. Vanwege haar liefde voor de menselijke prins wil ze naar het land van de prins en wil ze wel kunnen lopen om bij de prins te kunnen komen. Een onmogelijke wens want hoe komt ze als zeemeermin aan menselijke benen?

Ursula

In de buurt van Ariél woont een gemene zeeheks met toverkracht. Ze heet Ursula, is een grote inktvis en lijkt, als je haar niet goed kent, op een nette dame. Ze heeft heel veel toverkracht. Ariël hoopt dat zij de wens van haar uit kan laten komen. Dat Ursula met haar toverkracht de staart van Ariël voor 3 dagen kan vervangen door benen. Ze gaat naar Ursula toe om het te vragen.

Ursula heeft een gemeen plan

De zeeheks Ursula wil Ariél best helpen om haar voor 3 dagen benen te geven maar daar wil ze wel iets voor hebben. Geen geld maar iets persoonlijks, iets wat van Ariël zelf is. Voor haar benen geeft Ariël haar stem aan Ursula. Als de 3 dagen voorbij zijn verandert Ariël in een sirene. Sirenen zijn volgens de Griekse mythologie goddelijke zeenimfen met gemene bedoelingen. Met hun mooie onweerstaanbare gezang lokten ze zeelieden met hun schepen naar de kust van het eiland waar ze woonden. Deze kust had rotsen waardoor de schepen te pletter sloegen en zonken.

Ariël moet gered worden

Er is maar één manier om Ariël te redden. Koning Triton zal zijn drietand, een soort koniklijke staf met 3 scherpe tanden, en zijn kroon aan Ursula moeten geven. Triton geeft dit niet zomaar en ook prins Eric is het er niet mee eens. Er volgt een gevecht tussen Ursula en Eric. Hij doodt Ursula en pakt de drietand en kroon. Daarna komt het allemaal goed, Ariël is niet langer zeemeermin maar een menselijke vrouw en trouwt met prins Eric.

Disney geschiedenis van de kleine zeemeermin

De Disney tekenfilm "The little Mermaid" die we hier kennen als "De kleine zeemeermin" is gemaakt op basis van het sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. De film werd in 1990 in Nederland uitgebracht.
kleine zeemeermin

botje het vriendje van ariel

sebastiaan de muzikale krab

koning triton vader van ariel

zeeheks ursula

zeemeermin ariel


home © plaatjespret.nl - leuke kleine zeemeermin plaatjes