leuke plaatjes

leuke kerst plaatjes
arrenslee
kerstbal
kerstbeer
kerstboom
kerstcadeau
kerst elf
kerstengel
kersthulst
kerstkaars
kerstkrans
kerstman
kerstmuts
kerst pinguin
kerstsok
kerststal
kerstster
kerststok
kerststrik
kerstverlichting
rendier
sneeuwpop
sneeuwvlok

leuke kerstkaart plaatjes
bon noel
buon natale
feliz navidad
frohliche weihnachten
fijne kerst
fijne kerstdagen
gezellige kerst
kerstdiner
klassiek
leuk
leuke kerstdagen
merry christmas
modern
mooi
nostalgisch
origineel
religieus
voor kinderen
winter

Leuke kerst plaatjes

Verhogen de kerstsfeer. In de kerstperiode zijn we dan ook massaal bezig met het versturen van kerstplaatjes naar familie en vrienden. Daar speelt plaatjespret graag op in met een grote hoeveelheid kerst gerelateerde afbeeldingen. Dit beperkt zich zeker niet alleen tot kerstman, arrenslee, kerststal, kerstboom en kerstbal maar gaat veel verder. Van bijna alles wat met kerst te bedenken valt zijn hier plaatjes te vinden.

Kerstkaarten, e-cards

Plaatjespret heeft ook leuke en mooie digitale kerstkaarten gemaakt om op te slaan en via de digitale snelweg te versturen naar alle familie en vrienden. Kerstkaartjes voorzien van speciale kerstwensen zoals merry christmas, bon noel, buon natale, feliz navidad, frohliche weihnachten, fijne kerst en fijne kerstdagen. Daarnaast ontbreekt ook het winter thema niet en zijn er ook kerstkaarten plaatjes voor kinderen. Er kan ook gekozen worden voor klassieke, leuke, moderne, mooie, nostalgische, originele en religieuze kerstkaart plaatjes.

Wat is kerst

We vieren kerst ieder jaar op 25 en 26 december. Het kerstfeest is een Christelijk feest, Christenen vieren dan de geboorte van Jezus Christus. De viering op 25 December is een keuze van de kerk. Er zijn ook meningen dat de geboortedag 6 Januari was. Mensen die niet geloven twijfelen of Jezus ooit heeft bestaan.

Kerstviering begon vreemd

Volgens het Christelijke geloof is Jezus geboren rond het jaar 0. Toch duurde het daarna nog 400 jaar voor het kerstfeest gevierd ging worden.

Kerst kenmerken

De kerstviering begint al op kerstavond. De avond voor kerst zijn er kerstnachtdiensten in de kerken. Ook het bezoek aan een kerstmarkt is populair. In het plaatsje Valkenburg in de provincie Limburg zijn rond de kerst de grotten als kerstmarkten ingericht. Deze jarenlange traditie kent een grote internationale belangstelling. Ook de grootste kerstmarkt van Nederland, in Dordrecht in Zuid - Holland en de kerstmarkt in Dusseldorf, net over de grens in Duitsland zijn populair. Het aantal kerstmarkten neemt jaarlijks toe, deze zijn ook in andere steden te vinden. Met kerst sturen we elkaar ook massaal kerstkaarten om elkaar fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar te wensen. De aankleding van de kerstboom is trend gevoelig en het gebruik van kerstverlichting, ook voor buiten, wint aan populariteit. Zoals we Kerstmis nu vieren is het een feest van samenzijn. We vieren het vaak met familie en vrienden en maken er een culinair feest van als het om het kerstdiner gaat. Hier genieten we thuis en in restaurants massaal van. Ook kerstcadeaus horen bij Kerstmis.

Kerstvakantie

Het kerstfeest en de jaarwisseling vallen allebei in de kerstvakantie. De scholen zijn dan dicht en kinderen hebben vakantie. Veel mensen gaan dan ook op vakantie, een korte vakantie in eigen land om de Kerst te vieren of een langere wintersport vakantie in het buitenland.
kerst

kerstboom en kerstcadeaus

kerstman

kerstballenhome © plaatjespret.nl - leuke kerst plaatjes en kerstkaart plaatjes