leuke plaatjes

leuke disney plaatjes
alladin
aristokatten
assepoester
bambi
belle en het beest
dagobert duck
101 dalmatiers
disney baby
disney pasen
disney prinses
dombo
donald duck
doornroosje
7 dwergen
goofy
halloween disney
iejoor
junglebook
katrien duck
kerst disney
kleine zeemeermin
knabbel en babbel
knorretje
kwik, kwek en kwak
lady en de vagebond
leeuwenkoning
mickey mouse
minnie mouse
nieuwjaar disney
peter pan
pinokkio
pluto
pocahontas
reddertjes
robin hood
sneeuwwitje
stampertje
teigetje
valentijn disney
winnie de pooh

Leuke disney kerstplaatjes

Kerst is een feest wat ze ook bij Disney vieren. Net als wij gaan Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck, Winnie de Pooh, Knorretje, Iejoor, Kwik, Kwek en Kwak, Stampertje en Tinkerbell, het fee vriendinneje van Peter Pan ook kerst vieren. Ook alle andere bekende Disney figuren zijn druk bezig met de voorbereding en viering van Kerst. Ze versieren hun huis met een mooie kerstboom vol kerstballen en kerstverlichting. Er hangen kerstsokken bij de open haard, misschien doet de kerstman daar wel kerstcadeautjes in. Winnie de Pooh en Knorretje brengen kerstcadeautjes mee en Iejoor viert Kerst op zijn eigen manier. En ze willen, ook net als wij, lekker eten met Kerst. Dus is er ook veel drukte om een heerlijk kerstdiner te maken voor iedereen die tijdens het kerstfeest op visite komt. Omdat het met Kerst weleens sneeuwt maken Mickey en Pluto ook een leuke sneeuwpop.

Scrooge kerstverhaal volgens Disney

Ebenezer Scrooge is de hoofdpersoon in het wereldberoemde boek: "A Christmas Carol" van Charles Dickens. Van dit boek zijn films en toneelstukken gemaakt. Disney maakte er een mooie tekenfilm van. In deze Disney versie is Dagobert Duck Scrooge, een oude eenzame man die heel gierig is, hij is rijk maar wil niks aan anderen geven. Bij Scrooge op kantoor werkt Mickey Mouse, maar omdat Scrooge ook niet veel wil betalen voor het werk wat Mickey doet, is Mickey heel arm.

Vlak voor Kerst, een feest wat Scrooge niet graag viert, krijgt hij een paar nachten achter elkaar geesten op bezoek. De geesten zijn in deze tekenfilm ook bekende Disney figuren. Deze nemen hem mee en laten hem zien wat er in de toekomst gaat gebeuren als hij niet wil veranderen. Zo ziet Scrooge hoe MIckey en zijn gezin geen leuke kerst kunnen vieren, omdat Mickey zo arm is, kan hij ook maar weinig eten voor zijn gezin kopen. Ook ziet Scrooge dat één van de kinderen van Mickey, die heel ziek is, dood is gegaan.

Eindelijk begint Scrooge, nadat hij dit heeft gezien, te begrijpen dat hij moet veranderen. Daar maakt hij niet alleen zichzelf maar ook anderen gelukkig mee. Hij heeft zoveel geld dat hij best wat aan anderen kan geven. Uiteindelijk gaat Scrooge veranderen en deelt zijn rijkdom met anderen. Zo verrast hij Mickey Mouse en zijn gezin met Kerst waardoor het ook daar een heel fijn feest is geworden. Scrooge voelt zichzelf ook gelukkig als hij ziet hoe hij anderen op deze manier kan helpen. Voor het werk wat Mickey bij Scrooge doet krijgt hij nu ook meer loon.

Synoniem Scrooge

Door het verhaal van Charles Dickens heeft de naam Scrooge eigenlijk 2 betekenissen gekregen. De eerste betekenis is: vrek, dat is iemand die geld heeft maar dit absoluut niet wil delen met anderen. En niet alleen dat, ook voor zichzelf willen deze personen het liefst geen geld uitgeven.

De tweede betekenis is: tot inkeer komen, dat is gaan begrijpen dat je niet goed bezig bent en zal moeten veranderen.
iejoor viert kerst

winnie de pooh en knorretje met kerstcadeaus

mickey en pluto maken sneeuwpop


home © plaatjespret.nl - leuke disney kerstplaatjes