leuke plaatjes

leuke disney plaatjes
alladin
aristokatten
assepoester
bambi
belle en het beest
dagobert duck
101 dalmatiers
disney baby
disney pasen
disney prinses
dombo
donald duck
doornroosje
7 dwergen
goofy
halloween disney
iejoor
junglebook
katrien duck
kerst disney
kleine zeemeermin
knabbel en babbel
knorretje
kwik, kwek en kwak
lady en de vagebond
leeuwenkoning
mickey mouse
minnie mouse
nieuwjaar disney
peter pan
pinokkio
pluto
pocahontas
reddertjes
robin hood
sneeuwwitje
stampertje
teigetje
valentijn disney
winnie de pooh

Leuke jungle book plaatjes

In de tekenfilm The Junge Book van Disney, die we in het Nederlands Jungle boek noemen zien we het verhaal van het mensenkind Mowgli welke opgroeit tussen een roedel wolven, een roedel is een groep. Deze wolven leven in de jungle in India.

Zwarte panter vindt mensenbaby

Als de zwarte panter Bagheera door de jungle loopt ziet hij een mandje waar een mensenkind in zit. Omdat er geen dorp in de buurt is waar mensen wonen besluit hij het kind aan een roedel wolven te geven. De wolven geven het kind de naam Mowgli en voeden hem op.

Gevaar in de jungle

Mowgli heeft een fijne jeugd in de jungle tot de tijger Shere Khan, die jaren weg is geweest, terug komt naar de jungle waar Mowgli woont. Deze tijger heeft een uitgesproken hekel aan mensen en wil Mowgli dood maken. Om Mowgli en de roedel wolven te beschermen stelt Bagheera aan Mowgli voor om hem naar een dorp te brengen waar mensen wonen.

Mowgli wil in de jungle blijven

Ondanks de goede bedoelingen van Bagheera wil Mowgli in de jungle blijven. Zelfs als hij een ander gevaarlijk dier tegenkomt, de slang Kaa. Mowgli wil het echte jungle leven ontdekken, eerst wil hij in het leger. In de jungle waar Mowgli woont is dat een olifantenleger. Kolonel Hathi, de olifant die de leider is van het leger ziet het niet zitten omdat Mowgli geen olifant is. In het leger noemen we een leider bevelhebber. De bevelhebber geeft bevelen, dat zijn opdrachten, aan iedereen die in een leger zit. Dat zijn o.a. soldaten.

Bagheera is het zat, beer Baloe komt in beeld

Bagheera is het gedrag van Mowgli zat en neemt afstand. Dan komt Mowgli de beer Baloe tegen. Baloe heeft een makkelijk en zorgeloos leventje en wil Mowgli verder opvoeden als een echte beer.

Mowgli wordt ontvoerd

Ondanks de goede bedoelingen van beer Baloe gaat het mis met de beregezellige opvoeding. Mowgli wordt ontvoerd door een stel apen. Lowie, de koning van de apen wil dat Mowgli hem leert hoe hij vuur moet maken.

Bagheera en Baloe komen in actie

De zwarte panter en de beer spreken samen af om Mowgli te redden uit de tempel van de apenkoning. Na de redding bespreken ze wat het beste is voor Mowgli. Die keus is eenvoudig, een mensenkind hoort te leven in een dorp met mensen. Als Mowgli dit van Baloe hoort is zijn teleurstelling heel groot en besluit hij om te vluchten.

Eenzaam, verdrietig en gevaarlijk

Als Mowgli door de jungle zwerft voelt hij zich eenzaam en verlaten. Tijdens deze zwerftocht komt hij ook in een gebied waar woestijn is, daar proberen gieren, dat zijn grote vogels die aas, restanten van dode dieren eten, hem te troosten. De tijger Shere Khan ontdekt ook dat Mowgli alleen door de jungle zwerft. Omdat hij een hekel aan mensen heeft hoopt hij dat hij Mowgli nu kan pakken. Het begint nu echt gevaarlijk te worden.

Net op tijd gered

De gevaarlijke tijger weet Mowgli heel snel te vinden en wil hem doden. Gelukkig weten Bagheera en Baloe nu ook waar Mowgli is en redden zij hem net op tijd uit de dodelijke klauwen van Shere Khan. Dit is ook te danken aan het gevecht wat de beer met de tijger heeft. Na het gevecht blijft Baloe stil op de grond liggen, het lijkt alsof hij het gevecht niet heeft overleefd. Gelukkig overleeft hij het wel, hij moest alleen even bijkomen van het gevecht. Om nooit meer last van de gevaarlijke tijger te hebben lukt het Mowgli om een brandende tak aan de staart van Shere Khan te binden waardoor hij hard wegrent. Na dit gevaarlijke avontuur besluiten Bagheera, Baloe en Mowgli om voor altijd bij elkaar te blijven.

Verliefdheid en moeilijk afscheid

Als de vrienden in de buurt komen van een dorp waar mensen wonen ziet Mowgli een meisje. Ze is zo leuk dat Mowgli gelijk verliefd op haar is. Eindelijk ziet en voelt hij dat het beter is om bij mensen te wonen. Zonder verder na te denken volgt hij het meisje naar het dorp. Dat is het moment dat Bagheera, Baloe en Mowgli afscheid nemen van elkaar. De zwarte panter en de beer vinden het erg moeilijk maar weten ook dat het voor Mowgli het beste is.

Jungle boek, de laatste tekenfilm van Walt Disney

Jungle boek werd gemaakt op basis van het boek "the jungle book" van Rudyard Kipling. De tekenfilm kwam uit in 1967 en was de laatste film waar Walt Disney persoonlijk aan meewerkte. Tijdens het maken overleed hij in de voorbereidingsperiode in 1966.
jungle book

kaa de slang

bagheera de zwarte panter

lowie de apenkoning

kolonel hathi, leider van het olifantenleger

home © plaatjespret.nl - leuke junglebook plaatjes