leuke plaatjes

leuke disney plaatjes
alladin
aristokatten
assepoester
bambi
belle en het beest
dagobert duck
101 dalmatiers
disney baby
disney pasen
disney prinses
dombo
donald duck
doornroosje
7 dwergen
goofy
halloween disney
iejoor
junglebook
katrien duck
kerst disney
kleine zeemeermin
knabbel en babbel
knorretje
kwik, kwek en kwak
lady en de vagebond
leeuwenkoning
mickey mouse
minnie mouse
nieuwjaar disney
peter pan
pinokkio
pluto
pocahontas
reddertjes
robin hood
sneeuwwitje
stampertje
teigetje
valentijn disney
winnie de pooh

Leuke doornroosje plaatjes

Doornroosje is een meisje wat heel lang geleden, tussen de jaren 1300 en 1400 leefde in een land waar we de naam niet van weten. Zij was een prinses, de dochter van Koning Stefan en Koningin Leah die het land al heel lang regeerden. Het duurde lang voordat Doornroosje werd geboren. Toen het zover was heette zij nog geen Doornroosje maar Aurora.

Kraamfeest

Toen Aurora werd geboren was het hele land zo blij dat er een kraamfeest werd gehouden. Geen gewoon kraamfeest want er kwamen ook speciale mensen zoals Hugo, de koning van het buurland. Die maakt gelijk de afspraak met de vader van Aurora dat ze, als ze volwassen is, trouwt met zijn zoon Filip omdat de 2 landen dan één groot en machtig koninkrijk worden. Ook andere speciale gasten komen op het kraamfeest, de 3 goede feeén Flora, Fauna en Mooiweertje. Zij hebben een heel mooi en apart kraamcadeau voor Aurora. Zij geven haar 2 bijzondere gaven. De eerste zorgt voor schoonheid, de 2e gave zorgt er voor dat Aurora altijd mooi kan zingen.

Ongewenste gast op het kraamfeest

Onverwacht komt de boze fee Malafide op het kraamfeest. Ze is heel kwaad dat ze geen uitnodiging heeft gekregen. Daarom geeft ze geen kraamcadeau maar spreekt ze een vloek uit. Aurora zal zich, als ze 16 jaar oud is, prikken aan een spinnenwiel, die prik zal haar doden.

Dodelijke prik wordt lange slaap

De goede fee Mooiweertje heeft nog geen kraamcadeau gegeven. Zij wilde ook een speciale gave aan Aurora geven maar als ze hoort wat de boze fee voor vloek uitspreekt heeft ze een ander plan. Het cadeau wat ze geeft is een verzachting van de vloek. Als Aurora zich prikt zal ze niet dood gaan maar een lange tijd gaan slapen.

Koning en koningin ruimen alle spinnenwielen op

De vader en moeder van Aurora zijn zo geschrokken van de vloek dat ze alle spinnenwielen in het hele land laten opruimen. Er mag geen spinnenwiel meer te vinden zijn, alles moet worden verbrand.

Aurora en feeën verstoppen zich

De goede feeën zijn bang voor de vloek, misschien is er ergens nog wel een spinnenwiel in het land. Ze weten ook dat de boze fee Aurora blijft zoeken om haar vloek uit te laten komen. De goede feeën besluiten om als gewone mensen te gaan leven in een klein huisje, samen met Aurora. Om Aurora nog minder vindbaar te maken krijgt ze van de goede feeën een andere naam: Doornroosje. Omdat niemand mag weten waar Doornroosje is zeggen haar vader en moeder dat Aurora vermist is. Het plan lijkt te werken, de boze fee weet Aurora niet te vinden.

Doornroosje wordt verliefd

Op de dag dat de goede feeën Doornroosje de waarheid willen vertellen wie ze werkelijk is leert Doornroosje een prins kennen. Deze prins Filip en zij weten niet van elkaar wie ze zijn maar worden heel erg verliefd op elkaar.

Doornroosje keert terug naar het kasteel

Als zij weet wie ze is gaat ze met de goede feeën terug naar het kasteel van haar vader en moeder. Daar krijgt ze te horen dat er bij het kraamfeest een afspraak is gemaakt tussen haar vader en de koning van het buurland. Dat ze moet trouwen met de zoon van die koning, prins Filip. Op dat moment weet Doornroosje nog niet dat Filip de prins is waar ze zo verliefd op is. Als Filip dit verhaal weet is ook hij, net als Doornroosje, erg verdrietig.

De raaf van de boze fee hoort het gesprek

De gemene raaf, een soort kraai, hoort het gesprek en niet alleen dat, hij ziet ook gekleurde toverpoeder uit de schoorsteen van het kleine huisje komen. Daar zijn de goede feeën bezig met het maken van een trouwjurk voor prinses Aurora. Omdat ze het niet eens konden worden over de kleur van de trouwjurk zag de raaf de afgekeurde kleuren steeds uit de schoorsteen komen.

De boze fee gaat naar het kasteel

Als de boze fee het verhaal van de raaf hoort en weet dat Aurora weer in het kasteel is gaat ze daarheen om te zorgen dat haar vloek uit gaat komen. Ze weet Aurora naar een spinnenwiel te lokken waar Aurora zich aan prikt. Hierdoor valt ze in een diepe slaap.

De goede feeën komen in actie

Ze laten alle mensen in het kasteel in slaap vallen zodat ze niks merken van wat er aan de hand is. De feeën weten nu ook dat prins Filip de juiste man is om de vloek te verbreken. Hij en Aurora zijn verliefd op elkaar en ze zal wakker worden als hij haar kust. Alleen op die manier kan de vloek van de boze fee worden verbroken.

De boze fee geeft niet op

Ze laat prins Filip gevangen nemen en wil hem opsluiten tot hij en oude man is. Pas dan mag hij Aurora nog een keer zien.

Het gevecht

De goede feeën willen de prins bevrijden en gaan naar het kasteel van de boze heks. Dat kasteel staat in de boze bergen, een goede plaats voor een boze fee om te wonen. Ze bevrijden de prins maar dat merkt de boze fee. Om te voorkomen dat ze ontsnappen tovert ze een haag van prikkende doornstruiken om haar kasteel. Ze denkt dat niemand daar doorheen kan komen. Ook tovert ze zichzelf om in een draak. Zo wil ze vechten met prins Filip. Gelukkig krijgt hij hulp van de goede feeën. Zij geven hem een betoverd zwaard, daarmee weet hij de draak te doden.

De magische kus

Als de draak dood is gaat prins Filip snel naar het kasteel waar Aurora ligt te slapen. Hij kust Aurora waardoor de vloek van de boze fee is verbroken. Iedereen in het kasteel sliep en is door deze magische kus wakker geworden.

Doornroosje, het sprookje

Doornroosje die we niet alleen kennen als prinses Aurora maar ook met de naam de schone slaapster is een sprookje wat door Charles Perrault is geschreven. Hij heeft meerdere bekende sprookjes geschreven die we kennen als de sprookjes van Moeder de Gans. In 1959 maakte Disney er een tekenfilm van. We weten niet wat de oorsprong van het verhaal is, daar zijn meerdere meningen over. Het sprookje is meerdere keren in diverse versies geschreven, ook door de gebroeders Grimm. De tekenfilm was de 16e avondvullende Disney tekenfilm.
doornroosje

de goede feeen

de boze fee

doornroosje met mandje appels

doornroosje en prins filip

prins filip kust doornroosje wakker


home © plaatjespret.nl - leuke doornroosje plaatjes