leuke plaatjes

leuke disney plaatjes
alladin
aristokatten
assepoester
bambi
belle en het beest
dagobert duck
101 dalmatiers
disney baby
disney pasen
disney prinses
dombo
donald duck
doornroosje
7 dwergen
goofy
halloween disney
iejoor
junglebook
katrien duck
kerst disney
kleine zeemeermin
knabbel en babbel
knorretje
kwik, kwek en kwak
lady en de vagebond
leeuwenkoning
mickey mouse
minnie mouse
nieuwjaar disney
peter pan
pinokkio
pluto
pocahontas
reddertjes
robin hood
sneeuwwitje
stampertje
teigetje
valentijn disney
winnie de pooh

Leuke dombo plaatjes

Dombo is een olifantje met hele grote oren. Vanwege zijn oren plagen veel dieren en mensen hem. Maar gelukkig heeft hij Timmie als vriend. Dat blijkt een hele mooie vriendschap. Samen beleven ze allerlei avonturen waarbij het uiteindelijk allemaal goed afloopt.

De geboorte van Jumbo junior

Op een dag hebben de ooievaars het heel druk, ze brengen allemaal baby dieren naar hun vader en moeder die in een circus werken. Heel veel circusdieren krijgen die dag hun kindje. Behalve de olifant mevrouw Jumbo, die moet nog een dag wachten op de komst van haar babyolifantje. De volgende dag, als het circus met de trein op weg is naar de volgende plaats waar ze voorstellingen gaan geven, is het ook voor mevrouw Jumbo zo ver. Een ooievaar komt haar baby brengen. Het kleine olifantje krijgt de naam Jumbo junior.

Jumbo junior wordt Dombo

Veel circusolifanten vinden Jumbo junior maar een vreemd olifantje. Zulke grote oren bij een olifant hebben ze nog nooit gezien. En zoals dat vaker gaat als iemand er wat anders uitziet, ze gaan Jumbo junior plagen. Ze beginnen Jumbo junior Dombo te noemen. Met het eerste stukje van deze naam bedoelen ze dat hij dom is en de laatste 2 letters: bo zijn van zijn echte naam.

Het circuspubliek lacht Dombo uit

Net als andere circusdieren moet Jumbo ook optreden in het circus. Tijdens het optreden begint het circuspubliek Dombo ook uit te lachen vanwege zijn grote oren. De moeder van Dombo, mevrouw Jumbo, begint hier kwaad om te worden. Zoals iedere moeder dat zou doen, begint zij haar kind te verdedigen. Dat heeft vervelende gevolgen, de directeur van het circus denkt dat ze een dolle olifant is geworden en sluit haar op. De andere olifanten willen ook niks met Dombo te maken hebben en laten hem alleen achter.

Timmie de muis

Gelukkig leert Dombo Timmie de muis kennen. Timmie probeert het beste van deze mooie vriendschap te maken. Hij wil zijn vriend Dombo zo graag helpen dat hij naar de directeur van het circus stapt en hem vraagt om Dombo een hele belangrijke rol te geven in de circusvoorstellingen. Dat wil de directeur best proberen maar dat gaat helemaal mis. Vanwege de mislukking krijgt Dombo een andere rol in het circus. Dombo wordt circusclown.

Champagne brengt verandering

Niet alleen Dombo werkt als clown in het circus, er werken meer clowns. Deze zijn niet tevreden over het geld wat ze verdienen en willen naar de circusdirecteur gaan om meer loon te vragen. Voor ze dat gaan doen drinken ze samen eerst nog een glaasje champagne. De fles champagne, die nog niet leeg is, valt in een vat met water. Als Dombo en Timmie Muis bij Dombo's moeder zijn geweest willen ze samen nog wat drinken. Dat doen ze uit het vat waar niet alleen water maar ook champagne in zit. Daar worden ze zo dronken van dat ze denken dat ze roze olifanten zien.

Vreemd wakker worden

De volgende ochtend worden ze wakker, niet op de grond maar op een vreemde plek, in een boom! Dombo en Timmie hebben geen idee hoe ze daar zijn gekomen. Een groep kraaien die ook in de boom zit denkt dat Dombo en Timmie daar in zijn gevlogen.

Dombo vliegt

Om zeker te weten of Dombo kan vliegen helpen de kraaien hem. En wat blijkt, zijn 2 grote oren zijn gewoon cadeautjes. Hij kan ze als vleugels gebruiken om mee te vliegen. Dombo is een vliegend olifantje!

Dombo, de ster van het circus

Samen met Timmie gaat Dombo terug naar het circus. De directeur is heel erg blij, zeker als hij ziet dat Dombo kan vliegen. Dombo is niet langer clown in het circus maar de grootste ster.

Dombo de disney tekenfilm

De Dombo tekenfilm werd in 1941 uitgebracht door Disney. Het kinderboek van Helen Aberson en Harold Perl was de basis voor deze film. In 1941 ging het niet goed met het bedrijf van Disney, het dreigde zelfs failliet te gaan. De eerdere films Pinokkio en Fantasia hadden veel minder geld opgebracht dan verwacht. Ook de tekenaars die voor Disney werkten waren niet tevreden en wilden gaan staken voor meer loon. Deze onrust binnen het bedrijf zie je terug in de Dombo tekenfilm. De accenten waren anders en de film mocht minder lang worden omdat er minder geld was om de tekenfilm te maken. Wat niet iedereen weet is dat Disney de tekenaars die van plan waren om te gaan staken in de film een beetje belachelijk maakt. De clowns in het circus waar Dombo werkt lijken op sommige tekenaars die wilden gaan staken.
dombo

moeder van dombo

dombo met grote oren

timmie de muis

dombo leert vliegen

dombo vliegt


home © plaatjespret.nl - leuke dombo plaatjes