leuke plaatjes

leuke disney plaatjes
alladin
aristokatten
assepoester
bambi
belle en het beest
dagobert duck
101 dalmatiers
disney baby
disney pasen
disney prinses
dombo
donald duck
doornroosje
7 dwergen
goofy
halloween disney
iejoor
junglebook
katrien duck
kerst disney
kleine zeemeermin
knabbel en babbel
knorretje
kwik, kwek en kwak
lady en de vagebond
leeuwenkoning
mickey mouse
minnie mouse
nieuwjaar disney
peter pan
pinokkio
pluto
pocahontas
reddertjes
robin hood
sneeuwwitje
stampertje
teigetje
valentijn disney
winnie de pooh

Leuke Disney plaatjes

Wie kent Disney niet? Walt Disney veroverde de wereld met tekenfilms met bekende "filmhelden" die we allemaal kennen. Meerdere generaties groeiden en groeien nog steeds met Disney op. Ook bij plaatjespret zijn de leukste Disney plaatjes te vinden van o.a. Donald Duck, Goofy, Mickey Mouse, Minnie Mouse, Pluto en Winnie de Pooh. Dat is bij lange na niet alles, er zijn veel meer bekenden, eigenlijk te veel om op te noemen.

Wie is Walt Disney

Walt Disney was een Amerikaan, geboren in 1901 en overleden in 1966. Walt deed meerdere soorten werk en was ook tekenaar. Samen met zijn broer richtte hij Disney op. Zijn liefde voor tekenen begon op school, daar tekende hij cartoons voor de schoolkrant. Ongeveer een jaar na de eerste wereldoorlog kreeg Walt werk bij de Pesmen-Rubin Art Studio. Daar tekende hij voor kranten en tijdschriften. Ook leerde hij daar Ubbe Iwerks kennen waarmee Walt een eigen cartoonstudio startte. Het ging niet goed met deze studio en Walt besloot om ergens anders te gaan werken. Bij dat werk ontstond de interesse voor animatie, Disney richtte zijn eigen animatiestudio op.

De grote Disney doorbraak

Met het werk ging het lang niet altijd goed, regelmatig ging het dan ook mis. In 1935 en daarna ontstonden Mickey Mouse (in kleur), Goofy, Donald Duck en Pluto. De wens van Walt Disney was ook een grote tekenfilm voor de bioscoop te maken. Die wens kwam in 1937 uit, na enkele jaren hard werken kwam de eerste lange tekenfilm Sneeuwwitje en de 7 dwergen in de bioscoop. Dat werd een enorm succes.

Disneyparken

Walt Disney's droom ging verder en stopte niet bij het tekenen. Hij wilde een mooi, schoon en ruim opgezet park waar het hele gezin zich kon vermaken met attracties die verwezen naar de Disneyfilms. Daarnaast moest het park ook het Amerikaanse gevoel hebben en een indruk van Amerika geven. In 1955 kwam deze droom uit, het eerste Disneyland Resort werd bij Anaheim in Californië geopend. In 1971 werd Magic Kingdom bij Orlando in Florida geopend, het tweede Disneypark. Bij dit park werd ook EPCOT gebouwd, een soort leercentrum over culturen, verleden en toekomst. Inmiddels zijn er 12 Disneyparken in Amerika (Verenigde staten), Frankrijk, Japan en China.

Disney in bedrijf

Wie denkt dat Disney zich beperkt tot tekenfilms en pretparken vergist zich. Het concern mag zich met trots één van de grootste mediabedrijven ter wereld noemen. En bestaat uit de bedrijfstakken: Studio Entertainment waaronder ook animatie valt, Parken en Resorts, Media Networks en Consumer Products & Interactive Media wat voor de uitgaven van de Disney kinderboeken en stripboeken zorgt. Ook op het overnamepad is Disney niet te stuiten. In 2012 werd Star Wars en Lucasfilm Ltd. van George Lucas gekocht, inclusief de rechten van Star Wars en Indiana Jones. Eind 2017 kocht Disney, deels met betaling in Disney aandelen, een deel van de activiteiten van 21st Century Fox. Met deze mega deal is Disney in één klap ook eigenaar geworden van filmstudio’s, productiehuizen en meer dan 400 internationale tv-zenders. Ook zijn hierdoor het Engelse Sky, Star India en de Amerikaanse kabelzenders FX en National Geographic nu Disney eigendom.

Met Disney de boot in

Een buitenbeentje maar ook dit heeft Disney. Een vloot bestaande uit een aantal schepen waarmee een cruise gemaakt kan worden. Op de Bahama's heeft Disney een eiland met daarop een exclusieve haven waar alleen eigen schepen gebruik van kunnen maken.
disney

leeuwenkoning

disneyland parijs

pinokkio

disney cruiseschip

home © plaatjespret.nl - leuke disney plaatjes