leuke plaatjes

leuke disney plaatjes
alladin
aristokatten
assepoester
bambi
belle en het beest
dagobert duck
101 dalmatiers
disney baby
disney pasen
disney prinses
dombo
donald duck
doornroosje
7 dwergen
goofy
halloween disney
iejoor
junglebook
katrien duck
kerst disney
kleine zeemeermin
knabbel en babbel
knorretje
kwik, kwek en kwak
lady en de vagebond
leeuwenkoning
mickey mouse
minnie mouse
nieuwjaar disney
peter pan
pinokkio
pluto
pocahontas
reddertjes
robin hood
sneeuwwitje
stampertje
teigetje
valentijn disney
winnie de pooh

Leuke bambi plaatjes

Bambi is een klein witstaarthertje. Als hij klein is heeft hij een fijne jeugd. Hij mag nog niet overal komen maar leert vriendjes kennen. Stampertje, een konijn en Bloempje, een stinkdier worden goede vrienden van Bambi. Bloempje lijkt een wat vreemde naam voor een stinkdier maar omdat Bambi nog niet zoveel woorden kent noemt hij dit leuke stinkdiertje gelijk Bloempje. In de winter beleven ze leuke avonturen op het ijs en ziet Bambi voor het eerst van zijn leven sneeuw. De groep herten waar Bambi en zijn moeder bij wonen heeft ook een leider, de naam van dit grote, slimme en sterke hert is Prins. Prins is ook het oudste hert van de groep.

Uitkijken voor jagers

Omdat er in de winter niet veel eten te vinden is moeten de herten verder gaan zoeken. Ook in gevaarlijke open stukken waar herten zich niet zo goed kunnen verstoppen als in een bos. Dat is heel gevaarlijk omdat ze dan ook door jagers kunnen worden gezien. Deze nemen herten gevangen of schieten ze dood. Als Bambi en zijn moeder gras eten in een open gebied merkt ze dat er jagers in de buurt zijn. Ze zegt tegen Bambi dat hij moet vluchten, blijven rennen tot hij bij hun schuilplaats is. Om dat snel te kunnen doen mag hij ook niet achterom kijken. Terwijl hij hard rent hoort hij een schot van een geweer.

Zonder moeder verder leven

Bambi bereikt zijn schuilplaats en begint om zijn moeder te roepen. Zijn moeder komt niet. Later hoort hij van zijn vader dat zijn moeder is meegenomen door de jagers. Bambi ziet zijn moeder nooit meer. Bambi groeit verder op zonder moeder en wordt volwasen. Net als de vriendjes van Bambi, Stampertje en Bloem, ook zij worden volwassen.

Lentekriebels

Als de winter voorbij is komt het voorjaar, de lente. De wijze uil, die ook in het bos woont, vertelt over de lente. Een tijd dat mannetjes de lentekolder krijgen. Een soort kriebels om op zoek te gaan naar een meisje, een vriendinnetje om daar verliefd op te worden. De stoere mannen Bambi, Stampertje en Bloem geloven het eerst niet, ze hebben wel leukere dingen te doen.

De liefde slaat toe

Na een tijdje krijgen Bloem en Stampertje een vriendinnetje en gaan minder vaak met Bambi om. Bij liefde is dat gewoon zo, dan denk je maar aan één ding, je vriendin. Bambi wil er nog even niets van weten en gaat verder, tot hij een lief meisjeshert tegenkomt. Feline is haar naam. Bambi weet niet wat de liefdekriebels die hij voelt zijn en wil eerst weinig met Feline te maken hebben. Als een ander hert probeert om de liefde van Feline te winnen gedraagt Bambi zich als een echte heer en laat hij zijn gevoel voor Feline pas echt blijken. Na een lang gevecht met het andere hert weet Bambi hem te verjagen.

Nieuw gevaar

Weer zijn er jagers in het bos. Met geweren en jachthonden jagen ze niet alleen op herten maar op meer dieren die ze doodschieten. Tijdens het vluchten probeert Feline Bambi te vinden en komt de groep jachthonden tegen. Gelukkig weet Feline zich korte tijd te verstoppen op een richel, waar Bambi haar weet te redden. Hij vecht met de jachthonden en vlucht samen met Feline. Tijdens het vluchten raakt Bambi gewond, hij wordt door de jagers in zijn been geschoten. Het grote oude hert Prins, die ook vlucht, zegt dat Bambi op moet staan en verder moet rennen. De jagers hebben bij het jagen ook een kampvuur gemaakt waar ze lekker kunnen opwarmen. Omdat het hard waait en de jagers het kampvuur niet goed hebben uitgemaakt vliegt het bos in brand. Samen met Feline en Prins vlucht Bambi naar een moeilijk te vinden plek die veiliger is. Gelukkig weten ze die te vinden.

Nieuwe lente, nieuw geluk

Gelukkig is het leven van Bambi, Feline en alle andere herten wat rustiger geworden na alle avonturen. Na de winter breekt een nieuwe lente aan. Feline wordt moeder en krijgt 2 kleine hertjes, Bambi is de vader. Net als bij mensen is er een kraamfeest. Alle dieren uit het bos komen kijken bij de 2 hertjes. En Bambi? Die staat op een hoge berg, samen met zijn vader die nu opa is, vol trots te kijken naar zijn kleine hertjes, zijn lieve vrouw Feline en het grote dierenfeest.

Bambi, de geschiedenis

De Disney tekenfilm Bambi is een verhaal op basis van het boek Bambi, ein Leben im Walde van de Oostenrijks-Hongaarse auteur Felix Salten. Disney ging hard aan het werk met de voorbereiding van deze lange animatiefilm. De voorbereiding begon in 1937. In 1942 verscheen de film in Amerika als 5e Disneyfilm. In Nederland moesten we geduld hebben en duurde de verschijning nog tot 1947. Bambi II, de opvolger van de eerste Bambi tekenfilm, verscheen in 2006.
bambi en moeder

bambi

stampertje

bloem stinkdier


home © plaatjespret.nl - leuke bambi plaatjes