leuke plaatjes

leuke disney plaatjes
alladin
aristokatten
assepoester
bambi
belle en het beest
dagobert duck
101 dalmatiers
disney baby
disney pasen
disney prinses
dombo
donald duck
doornroosje
7 dwergen
goofy
halloween disney
iejoor
junglebook
katrien duck
kerst disney
kleine zeemeermin
knabbel en babbel
knorretje
kwik, kwek en kwak
lady en de vagebond
leeuwenkoning
mickey mouse
minnie mouse
nieuwjaar disney
peter pan
pinokkio
pluto
pocahontas
reddertjes
robin hood
sneeuwwitje
stampertje
teigetje
valentijn disney
winnie de pooh

Leuke assepoester plaatjes

Assepoester is een meisje wat na het overlijden van haar vader een zwaar leven heeft. De moeder van Assepoester was eerder overleden, daardoor trouwde de vader van Asspoester met een andere vrouw. Deze vrouw is nu de stiefmoeder van Assepoester en heeft zelf ook 2 dochters. Toen de vader van Assepoester dood was werd duidelijk hoe gemeen deze vrouw en haar dochters zijn. Ze behandelen Assepoester heel gemeen, zelf hebben ze een goed leven maar Assepoester moet al het zware en vuile werk doen. Gelukkig krijgt Assepoester hulp van een groep muisjes. Als dank beschermt zij de muisjes tegen de gemene kat Lucifer. Op een dag weet ze ook de muis Pieter te redden die in een muizenval zit.

Koninklijk paleis

De koning van het land waar Assepoester woont gaat een groot feest organiseren. Hij wil dat zijn zoon de prins trouwt en kinderen krijgt. Het lijkt de koning leuk om opa te worden. Voor het feest, een groot bal, gaat hij alle meisjes uitnodigen die nog niet getrouwd zijn. Daar zal vast een meisje tussen zitten wat kan trouwen met zijn zoon. De stiefmoeder en haar dochters gaan ook naar het bal. Ook zij zijn niet getrouwd waardoor de stiefmoeder hoopt dat de prins met één van haar dochters wil trouwen.

Het koninklijke bal

Assepoester zou ook graag naar dat bal willen maar mag niet van haar stiefmoeder. Ze geeft haar extra veel werk waardoor Assepoester ook geen tijd heeft om een mooie baljurk te maken. Maar gelukkig heeft ze haar vriendjes de muizen die een mooie jurk voor haar maken. De stiefmoeder ontdekt deze jurk en omdat ze zo gemeen is verscheurt ze deze.

Assepoester krijgt hulp

Gelukkig krijgt Assepoester hulp van een toverfee, zij tovert een mooie baljurk en glazen muiltjes, dat zijn schoentjes, voor Assepoester. Van een pompoen maakt de toverfee een koets en van de muizen maakt de toverfee paarden. Zo kan Assepoester als een mooi ongetrouwd meisje naar het bal.

12 uur, de betovering stopt

De betovering van de goede fee leest natuurlijk als een sprookje, hoe mooi kan het zijn om als meisje als een soort prinses in een koets naar dit mooie feest te kunnen. Jammer genoeg zit er ook een zwakkere kant aan de betovering, om 12 uur 's nachts zal Assepoester weer veranderen in het meisje met de oude werkkleding, de koets zal weer pompoen worden en de paarden worden weer muisjes. Voor Assepoester is het dus heel belangrijk dat ze voor 12 uur uit het paleis is. Dit gaat bijna mis, Assepoester is het mooiste meisje van het bal, de prins ziet dat ook en wil de hele avond met haar dansen. Assepoester heeft het zo naar haar zin dat ze de tijd bijna vergeet. Als ze de klok van het paleis 12 hoort slaan weet ze gelukkig net op tijd dat ze heel snel uit het paleis moet komen. Ze rent de trap af en verliest daarbij één van haar glazen muiltjes.

Wie past het muiltje

De prins is zo verliefd op Assepoester maar weet helemaal niet wie zij is. Hij heeft wel haar verloren muiltje en vraagt een hertog in het hele land te gaan zoeken naar het mooie meisje wat dit muiltje past. Zo komt de hertog ook bij Assepoester en haar boze stiefmoeder en stiefzussen. Zij willen heel graag met de prins trouwen en proberen alles om het glazen muiltje te passen, dat lukt niet. Ook nu hebben ze Assepoester gestraft met een gemene streek, ze hebben haar opgesloten in een kamer, Assepoester mag het muiltje niet passen. Gelukkig krijgt Assepoester hulp van haar muizen vriendjes, die stelen de sleutel van de afgesloten kamer waar zij in zit en maken de kamerdeur open. Net voordat de hertog vertrekt is Assepoester beneden en past het glazen muiltje, ze past het prcies, dat klopt natuurlijk ook want zij was het mooie meisje op het bal. Assepoester en de prins zijn zo verliefd op elkaar dat ze trouwen.

Assepoester, het sprookje

Assepoester is een sprookje van Charles Perrault. Charles was een schrijver die in 1697 zijn belangrijkste vezameling met volksverhalen en sprookjes uitbracht. Deze sprookjes kennen we als de sprookjes van moeder de gans. Dat zijn de sprookjes:

 • Blauwbaard

 • De schone slaapster in het bos

 • Assepoester

 • De gelaarsde kat

 • Roodkapje

 • Kleinduimpje
 • Assepoester, haar disney geschiedenis

  Cinderella, de Amerikaanse naam voor Assepoester werd een animatiefilm die in 1960 als 12e Disneyfilm voor het eerst te zien was als lange film. Animatie is een soort filmtechniek. Het zijn stilstaande beelden die de filmmakers stuk voor stuk filmen. Als ze deze aan elkaar plakken en afspelen dan lijkt het alsof ze bewegen. Zo zijn tekenfilms ook allemaal verschillende tekeningen die door deze filmtechniek en het aan elkaar plakken tot leven komen.
  assepoester

  vriendjes van assepoester

  de stiefmoeder en-stiefzussen van assepoester

  goede fee assepoester

  assepoester en de prins


  home © plaatjespret.nl - leuke assepoester plaatjes