leuke plaatjes

leuke disney plaatjes
alladin
aristokatten
assepoester
bambi
belle en het beest
dagobert duck
101 dalmatiers
disney baby
disney pasen
disney prinses
dombo
donald duck
doornroosje
7 dwergen
goofy
halloween disney
iejoor
junglebook
katrien duck
kerst disney
kleine zeemeermin
knabbel en babbel
knorretje
kwik, kwek en kwak
lady en de vagebond
leeuwenkoning
mickey mouse
minnie mouse
nieuwjaar disney
peter pan
pinokkio
pluto
pocahontas
reddertjes
robin hood
sneeuwwitje
stampertje
teigetje
valentijn disney
winnie de pooh

Leuke aristokatten plaatjes

De aristokatten of aristocats in het Engels zijn de 3 katten Marie, Berlioz en Toulouse die in 1910 samen met hun moeder Duchess in een groot huis wonen. Dit huis is van Adelaide, een mevrouw die met pensoen is, daarvoor was ze operazangeres. Ze wonen niet alleen in het huis maar samen met butler Edgar Balthazar, het paard Frou Frou en de muis Roquefort.

Ze zijn goede vrienden van elkaar. Omdat Aidelaide niet zo jong meer is en geen familie heeft wil ze een testament laten maken waar in staat dat al haar bezittingen na haar dood naar de katten gaan. De butler is hier heel kwaad over omdat hij dacht dat hij alles zou krijgen. Daarom doet hij iets heel gemeens. Om de erfenis toch te krijgen moet hij de aristokatten opruimen, ze moeten weg uit het huis. Hij doet slaappillen in hun melk, als ze wakker worden door een onweersbui zijn ze niet meer in het huis. Natuurlijk willen ze weer terug naar het grote huis in Parijs.

Tijdens hun terugtocht krijgen ze een nieuwe vriend, de straatkat Thomas O'Malley. Hij wijst de aristokatten de weg naar hun huis. Tijdens de terugtocht worden ze ook geholpen door 2 Britse ganzen en gaan ze in Parijs slapen bij een paar vrienden van O'Malley, een groep straatkatten die jazzmuziek spelen. Uiteindeliijk komen ze weer thuis maar is het gevaar nog niet geweken. De gemene butler ziet dat zijn plan mislukt is en bedenkt een nieuwe. Hij wil de erfenis alleen voor zichzelf dus de aristokatten moeten gewoon verdwijnen uit het huis van Aidelaide.

In het huis staat een grote kist, daar wil de butler de aristokatten in doen om de kist daarna naar het verre land Timboektoe te sturen. Gelukkig gaat dat niet door, de aristokatten werken samen met hun vriend Frou Frou het paard en zorgen dat niet zij maar de gemene butler in de kist komt. Als dat is gelukt vertrekt de kist met de gemene butler naar Timboektoe. Daarna denkt Aidelaide nog een keer goed na wat ze met haar erfenis wil doen. Ze besluit dat al haar geld na haar dood niet naar de aristokatten gaat maar naar haar kattenopvanghuis. Daar is iedereen blij mee, vooral Jazzkat met zijn jazzband en Thomas O'Malley. Zij hoeven niet langer op straat te leven maar mogen in de kattenopvang gaan wonen.

De naam aristokatten of aristocats

In deze woorden zit een stukje van het woord: aristocraten. De oud Griekse betekenis van het woord is: beste en heerrser. Het is een regeringsvorm die bestaat uit mensen waar het volk tegenop kijkt. De aristokatten worden dus gezien als katten die goed zijn en bij Aidelaide een rijk leven hebben zoals belangrijke mensen.

Aristokatten, de film

De aristokatten tekenfilm werd in 1970 uitgebracht als 20e animatiefilm van Disney. Het was de eerste lange film na het overlijden van Walt Disney in 1966.
aristokatten

aristokatten op elkaars rug

marie aristokat


home © plaatjespret.nl - leuke aristokatten plaatjes