leuke plaatjes

leuke disney plaatjes
alladin
aristokatten
assepoester
bambi
belle en het beest
dagobert duck
101 dalmatiers
disney baby
disney pasen
disney prinses
dombo
donald duck
doornroosje
7 dwergen
goofy
halloween disney
iejoor
junglebook
katrien duck
kerst disney
kleine zeemeermin
knabbel en babbel
knorretje
kwik, kwek en kwak
lady en de vagebond
leeuwenkoning
mickey mouse
minnie mouse
nieuwjaar disney
peter pan
pinokkio
pluto
pocahontas
reddertjes
robin hood
sneeuwwitje
stampertje
teigetje
valentijn disney
winnie de pooh

Leuke aladdin plaatjes

Aladdin is een arme jongen die geen eten kan kopen. Samen met zijn aapje Abu steelt hij brood. Er zijn ook rijke mensen die in de buurt wonen zoals prinses Jasmine. Zij heeft het maar druk, in het paleis waar ze woont komen allemaal prinsen die met haar willen trouwen. Omdat Jasmine haar hele koninklijke leventje zat is besluit ze om een tijdje als onherkenbaar meisje tussen de gewone mensen te gaan leven. Hier leert Jasmine Aladdin kennen en ze worden verliefd. De gemene Jafar, die in het paleis woont, is op zoek naar een toverlamp. Hij weet dat de lamp in een grot ligt maar daar mag hij niet komen.

Uiteindelijk komt hij er achter dat Aladdin wel de grot in mag. Hij heeft dus de hulp van Aladdin nodig en laat hem arresteren. Samen met Aladdin gaat hij de grot in om de toverlamp te pakken. Omdat de gemene Jafar de lamp voor zichzelf wil hebben probeert hij Aladdin dood te maken nadat ze uit de grot zijn ontsnapt. Omdat het aapje in de grot, die op een schatkamer lijkt, aan andere kostbaarheden heeft gezeten stroomt de grot vol met kokend hete lava.

Gelukkig weet Aladdin met zijn aapje en de toverlamp te ontsnappen op een vliegend tapijt die in de grot lag. Deze toverlamp is heel speciaal, als je over de lamp wrijft dan komt er een geest uit de lamp. Je mag de geest dan 3 wensen vertellen, wat je heel graag zou willen. Het maakt niet uit wat je dan wenst, de tovergeest zorgt dat alle 3 de wensen uitkomen. Samen met Jasmine, het aapje, een papegaai en de geest maakt Aladdin daarna heel veel avonturen mee. Omdat hij Jasmine ook weet te redden mag hij met haar trouwen.

Aladdin geschiedenis

Aladdin en de wonderlamp is een sprookje uit 1001 nacht, een verzameling oude verhalen uit het Midden-Oosten. Disney bracht het sprookje uit als 31e tekenfilm.
aladdin

abu


home © plaatjespret.nl - leuke aladdin plaatjes