leuke plaatjes

leuke disney plaatjes
alladin
aristokatten
assepoester
bambi
belle en het beest
dagobert duck
101 dalmatiers
disney baby
disney pasen
disney prinses
dombo
donald duck
doornroosje
7 dwergen
goofy
halloween disney
iejoor
junglebook
katrien duck
kerst disney
kleine zeemeermin
knabbel en babbel
knorretje
kwik, kwek en kwak
lady en de vagebond
leeuwenkoning
mickey mouse
minnie mouse
nieuwjaar disney
peter pan
pinokkio
pluto
pocahontas
reddertjes
robin hood
sneeuwwitje
stampertje
teigetje
valentijn disney
winnie de pooh

Leuke 101 dalmatiërs plaatjes

101 dalmatiërs is een verhaal over de gemene Cruella de Vil, een dame die heel erg bezig is met mode. Ze wil nieuwe bontjassen maken en heeft daar bont voor nodig. Anita is een vrouw die bij haar werkt en zij heeft, samen met haar man, 15 jonge dalmatiër hondjes. Daar komt Cruella achter waarna ze, samen met een paar gemene helpers die voor haar werken, alles probeert om deze dalmatiér puppy's te stelen.

De vader en moeder van deze puppy's, Pongo en Perdita, doen er natuurlijk alles aan om dat te voorkomen, het zijn hun kleine puppy's en daar moet Cruella gewoon afblijven. Het verhaal is spannend want de jonge hondjes worden ontvoerd maar gelukkig ook gevonden door Pongo en Perdita. En wat blijkt, Cruella heeft nog veel meer hondjes ontvoerd. Als Pongo en Perdita weer terug gaan naar het huis waar ze leven hebben ze niet 15 maar 99 puppy's bij zich. 99 puppy's plus Pongo en Perdita zelf is precies 101 dalmatiërs. Nu weet je precies waarom deze tekenfilm zo heet.

Geschiedenis 101 dalmatiërs

101 Dalmatiërs is een boek wat is geschreven door Dodie Smith. In 1961 maakte Disney er een tekenfilm van. In 1996 kwam er ook een bioscoopfilm van en in 2010 is het verhaal bewerkt door Han Romer om er een theatervoorstelling van te maken.
101 dalmatiers

dalmatier gaat eten


home © plaatjespret.nl - leuke 101 dalmatiers plaatjes